2016 m. rugpjūčio 5 d., penktadienis

Pyragas "Angelo ašaros"


Pyragas visų pirma kaip ir daugumą patraukė pavadinimu :) Taigi keptas ne kartą, bet pravirkdyti sekėsi sunkiai, kol galų gale - ašarų pakalnė :D

Labai švelnios tekstūros, lengvas ir skanus - tikras angelėlis :)



Pyrago pagrindui reikės:

100 g sviesto
1 stiklinės miltų (~220 ml)
1 a.š. kepimo miltelių
2 v.š. cukraus
1 nedidelio kiaušinio

Varškės sluoksniui:

500 g kreminės varškės
0,5 stiklinės cukraus
3 kiaušinių trynių
2 kaupinų šaukštų grietinės
2 v.š. manų kruopų

Suflė sluokniui

3 baltymų
5 v.š. cukraus pudros




Kimbam į darbą: pirmiausia ruošiu pagrindą - dubenyje sumaišau miltus, kepimo miltelius ir cukrų. Ant viršaus supjaustau sviestą ir trinu viską šakute, kol pasidaro trupiniai, mušu kiaušinį, viską dar kartą pertrinu ir tada jau su rankomis užminkau tešlą. Tešlos rutuliuką dedu į šaldytuvą, per tą laiką pasiruošiu varškės kremą.

Kiaušinių trynius išplaku su cukrumi iki purios masės, tada dedu varškę, grietinę, manų kruopas ir dar kartą viską gerai išplaku, masė gaunasi vidutiniško skystumo.

Į skardą pirmiausia dedu tešlą ir kantriai plonu sluoksniu iškloju dugną ir šonus. Tada pilu varškės masę. Pyragą kepu įkaitintoje orkaitėje (180 laipsnių) 35-40 min.

Kai kepimo lieka apie 15 min - išplaku baltymus su cukraus pudra iki standžių putų. Išplaktus baltymus sukrečiu ant pyrago viršaus,išlyginu ir dar kepu apie 15 min.

Kai pyragas iškepa, jį palieku orkaitėje su praviromis durelėmis apie 15-20 min, o tada dar neatvėsusį pyragą dedu šaltai - šiaip atvejui puikiai tinka rūsys, sandėliukas ar koks tamsus kambario kampelis. Ir tada vyksta stebuklas - vėsdamas pyragas apsiverkia - jo paviršiuje pasirodo maži rudi saldūs lašeliai - angelo ašaros :) Miela iki negalėjimo :)

Pilnai atvėsusį ir apsiašarojusį pyragą valgom, apsivalgom ir neatsivalgom :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą