2013 m. sausio 24 d., ketvirtadienis

Kugelis

Gėda prisipažinti, bet kepti kugelį pradėjau visai neseniai, nes visada galvojau, kad nemoku jo gaminti, tačiau kartą pabandžiau ir ... nebegaliu sustoti :D

Jei jums patinka minkštas, tąsus kugelis su apskrudusia plutele - šis receptas kaip tik jums :)


Reikalingi produktai:

12 vidutinio dydžio bulvių
2 dideli svogūnai
1 kiaušinis
200 ml pieno
druska, pipirai
200 g šoninės

Pagaminti labai paprasta:
Bulves ir 1 svogūną sutarkuojame su tarkavimo mašina (ačiū mamai, kad ją turiu). Skysčio nupilti nereikia.
Į tarkius mušame kiaušinį, beriame druskos ir pipirų, išmaišome.
Pieną pakaitiname iki užvirimo, pilame ant tarkių ir dar kartą gerai išmaišome.
Pusė šoninės supjaustome gabalėliais ir suberiame į tarkius (nebūtina - čia jau skonio reikalas).
Kepimo indą gausiai ištepame aliejumi, supilame masę.



Kepame 200 laipsnių orkaitėje 1 h 20 min.

Keptuvėje pakepiname susmulkintą antrą svogūną bei likusį susmulkintą šoninės gabaliuką.

Iškepusį kegelį valgome su grietine bei šoninės bei svogūnų padažu.



7 komentarai:

  1. Kepiau šiandien pietums. Tikrai labai skanūs kugelis.

    Polina

    AtsakytiPanaikinti
  2. Polina - labai džiaugiuosi, kad patiko :)
    p.s. koks sutapimas - vasario 13 d mes pietums taip pat valgėme kugelį :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū už receptą.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Atsakymai
    1. tai nedekit. mano vyras is vis svogunu negali pakest, tai nededu. pati prisidedu, ir erzinu ji :)

      Panaikinti
  5. Atsakymai
    1. Mano naudotas kepimo indas 20x30 cm, nedidelis - tačiau kugelis gavosi storas :) Galima naudoti ir didesnę, tačiau kugelis gausis plonesnis.

      Panaikinti