2013 m. sausio 23 d., trečiadienis

Vištienos ir daržovių krepšeliai

Sluoksniuota tešla yra mano didžiausia pagalbininkė virtuvėje, kadangi iš jos galima pagaminti tiek daug įvairių patiekalų, neužtrunkant virtuvėje visą amžinybę.

Taigi šį kartą - vištienos ir daržovių krepšeliai, kurie puikiai tinka kaip šiltas užkandis.
Labai svarbu: pagaminti šiam patiekalui reikia metalinių keksiukų formelių!

Produktai:

Sluoksniuota bemielė tešla (6 lapeliai)
vištienos krūtinėlė
1 morka
1 svogūnas
riekelė moliūgo
gabalėlis sūrio
2 šaukštai kečupo
druska, pipirai, kmynai

Tešlą atšildome ir formelių pagalba išspaudžiame krepšelių pagrindą, kraštelius paspausdami užkeliame į viršų.


Vištieną susmulkiname ir pakepiname su šlakeliu aliejaus, į keptuvę sudedam tarkuotą morką ir susmulkintą svogūną, o pabaigoje sudedam gabalėliais supjaustytą moliūgą, pabarstome druska ir pipirais ir viską pakepiname, kol daržovės suminkštės, tačiau svarbu neperkepti. Įdedame kečupą, kmynus, išmaišome.
Įdarą dedame ant tešlos, užberiame tarkuotą sūrį.

Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 25 min.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą