2013 m. sausio 23 d., trečiadienis

Varškėtukai

Praeitą savaitę pas mus svečiavosi mano krikšto dukrytė ir su ja kepėme skanučius minkštučius varškėtukus. Mažoji šeimininkėlė išmaišė tešlą, matyt todėl šį kartą jie gavosi ypatingai skanūs :)




Produktai:

400 g varškės (9 % riebumo)
2 kiaušiniai
2 šaukštai cukraus
1 puodelis miltų (~ 220 ml)

Visus ingridientus suberiam į dubenį ir gerai išmaišome ir šiek tiek patriname su grūstuve (su kuria bulvių košę sugrūdam).
Masė gaunasi tiršta ir lipni, tačiau miltų daugiau dėti nereikia.
Rankas suvilgome vandeniu ir formuojame nedidelius blynelius.
Kepame aliejuje iš abiejų pusių, kol varškėtukai gražiai apskrus.



Mūsų šeimai skaniausia su grietine ir mėgstama uogiene, tačiau kas saldžiai nemėgstate - galima valgyti su sviesto ir grietinės padažu.

Labai tinka pusryčiams :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą