2017 m. kovo 20 d., pirmadienis

Avinžirnių kotletai


         Atėjo toks lauktas, išsiilgtas ir saulėtas pavasaris :) O pabudus po žiemos miego ateina noras gražėti, lengvėti, lieknėti :) Taigi akys pačios krypsta į spalvotus, sveikesnius patiekalus :) Šį kartą labai populiarūs ir visų giriami kotletai iš avinžirnių ir labai skanios, maistingos salotos garnyrui :)

p.s. vyras valgė ir niekaip nesuprato, ką valgo - bulvės? Soja? :D Bet labai patiko! ;)


Avinžirnių kotletams reikės:

250 g avinžirnių
2 kiaušinių
druskos, pipirų
2 v.š. miltų su kaupu

Salotoms:

1/2 brokolio
1 didelio obuolio
1 morkos
pusės mėlynojo svogūno
100 g džiovintų spanguolių
~50 g saulėgrąžų (geros saujos)
2 v.š. majonezo
druskos, pipirų

Pasiruošti šitam patiekalui reikia jau iš vakaro, t.y. užmerkti avinžirnius, geriausia bent parai laiko :) Tada juos išvirti, aš viriau 1 valandą. išvirusius avinžirnius sutryniau iki košės, o tada jau ruošiau kaip įprastus kotletus - prieskoniai, kiaušiniai, miltai - viską išmaišiau ir šlapiomis rankomis suformavau kotletukus. Kepti reikia iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda :)


Salotas ruošiu taip: į puodą keliauja brokolio žiedynėliai, pusžiedžiais supjaustytas mėlynasis svogūnas ir spanguolės. Viską užpilu verdančiu vandeniu ir paverdu kokias 3 min, iki užvirimo. Tada viską suverčiu į kiaurasamtį, gausiai perlieju šaltu vandeniu ir palieku nusivarvėti. Brokolis išlieka traškus, spanguolės suminkštėja, o svogūnas tampa nebe toks aštrus. Tada sausoje keptuvėje pakepinu saulėgrąžas. Į dubenį keliauja tarkuota morka, kubeliais pjaustytas obuolys, nusivarvėję brokoliai, svogūnas ir spanguolės bei saulėgrąžos. Viską apibarstau druska ir pipirais, dedu majonezą ir išmaišau. Garnyrą papuošiau saulėgrąžų daigais - taršku, skanu ir sveika :)

Patiekalas paruoštas - skanaus! ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą