2017 m. kovo 20 d., pirmadienis

Mielinė banda "Milžinė" su aguonomis


       Su mieliniais kepiniais aš susidraugauju dar labai pamažu, tačiau ši banda buvo kažkas WAU! :D Nuostabi, pati geriausia, minkšta, elastinga ir labai lengvai paruošiama tešla :) Iš jos galima išsikepti ne tik šitą milžinę, bet ir bet kokias bandeles su įvairiausiais įdarais :) Panašu, kad šita mielinė tešla ilgam bus mano Nr. 1 :)


Taigi tešlai reikės:

25 g šlapių mielių
300 ml pieno
110 cukraus
500 g miltų + keli šaukštai pabarstymui
90 g sviesto

1 kiaušinio aptepimui

Įdarui naudojau jau paruoštą aguonų masę su džiovintais vaisiais, sunaudojau pusę 800 g skardinės.


Taigi lipdom tešlą: pieną pašildau priekaistuvyje, supilu į didelį dubenį, į pieną sutrupinu mieles bei suberiu cukrų. Palieku mieles ištirpti apie 15 min. Per tą laiką išlydau sviestą ir palieku pravėsti. Pieną su cukrumi ir mielėmis truputį paplaku, kad viskas gerai susimaišytų, tada suverčiu miltus ir mediniu šaukštu gerai išmaišau. Į tešlą supilu sviestą ir dar kartą permaišau - va čia man nutinka stebuklas - tešla taip gražiai susijungia, atšoksta nuo sienelių, pasidaro tokia mikštutė! Stalą pabarstau miltais, išverčiu tešlą ir tada geras 10 min pasimėgaudama ją minkau - kaip man patinka, kad ji nelimpa prie rankų ir tas minkymas tampa malonumu :) 
Išminkyta tešlą perkeliu į dubenį ir palieku 1 valandai šiltoje vietoje pailsėti ir pakilti. Po valandos tešlą dar kartą perminkau ir palieku dar pusvalandžiui "subręsti" :) 

O tada jau formuoju bandą - iškočioju didelį dideliausią blyną, visą ištepu aguonu mase, šiek tiek palikdama laisvą kraštelį, kad geriau suliptų. Visą šitą blyną suvynioju į pailgą lazdą, užspaudžiu kraštelį, o abu galus sujungiu, kad turėčiau "baranką" :) Tada šitą baranką supjaustau taip, kaip parodyta foto (neįpjaudama iki galo!) į lyginį skaičių, man gavosi 14.


Na o tada taip formuoju bandą - vieną įpjautą gabaliuką pasuku šonu ir palieku išorėje, o sekantį gabaliuką pasuku šonu ir guldau į vidurį ir taip susuku visą bandą :) Kepimo skardoje įtiesiu kepimo popierių, perkeliu bandą, uždengiu rakšluosčiu ir palieku pakilti apie 2 val. 


O tada kai nudengiu rankšluostį mane ištinka šokas :D Banda dvigubai didesnė!!! :D Tikra milžinė!


Šitą dičkę aptepu kiaušinio plakiniu ir kepu 200 laipsnių orkaitėje apie 25 min, kol banda paruduoja ir paskleidžia nuostabų kvapą :) 

Palieku šiek tiek atvėsti ir laužiu bandelę - užsimerkusi pauostau ir ragauju - tobulai skanu! Minkšta, puri, saldi - gardumėlis ;) 
Kitą kartą iš šitos pačios tešlos kepsiu cinamonines bandeles . Arba su varške. O gal uogiene? Variantų begalė!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą