2017 m. kovo 21 d., antradienis

Trupininis pyragas su uogiene


       Puikus puikiausias, mylimiausias ir mėgstamiausias trupininis pyragas su uogiene, gamintas pagal Beatos receptą :) Originalus receptas čia :) O nuo originalo ir maniškis beveik nesiskiria, tik kad naudoju visus kvietinius miltus ir obuolių uogienę :) Pagaminti lengva, o pyragas gaunasi didžiulis - puikiai tinka pavaišinti draugus ar vežtis lauktuvių į svečius :)


Taigi dideliai skardai pyrago reikės:

450 g miltų
200 g cukraus
3 didelių kiaušinių
150 g sviesto
1 a.š. kepimo miltelių
1 citrinos tarkuotos žievelės
1 v.š. aguonų
~500 g obuolienės ar kitos mėgstamos uogienės


Kimbam į darbą: į didelį dubenį suverčiu miltus, cukrų, kepimo miltelius, citrinos žievelę ir išmaišau. Ant viršas mažais gabaliukais supjaustai sviestą ir trinu šakute, kol susidaro trupiniai (galima ir rankomis). Tada mušu kiaušinius ir dar kartą sutrinu tešlą. Maždaug pusę jos dedu į atskirą dubenį, supilu aguonas ir tada jau užminkau 2 atskirus tešlos rutuliukus. Juos susuku į maistinę plėvelę ir dedu į šaldymo kamerą valandai, kad sustingtų. Galima dėti ir į šaldytuvą, bet man po valandos tešlos rutuliukas nebūna iki galo sustingęs ir būna sunku tarkuoti.

Taigi po valandėlės kepimo skardą iškloju kepimo popieriumi ir sutarkuoju su stambia tarka tešlos rutuliuką be aguonų, pirštais išlyginu ir paspaudžiu, tada gausiai tepu obuolienės ir ant viršaus sutarkuoju rutuliuką su aguonomis :) Kad pyrago viršus nebūtų kietas ir per daug suskrudęs - skardą uždengiu foliją ir kepu pyragą 180 laisnių orkaitėje 30 min, tada foliją nudengiu ir kepu dar 20 min :) 

Pyragą būtina pilnai atvėsinti, geriausia palikti per naktį pastovėti, kad pilnai sustingtų :) 

Labai labai skanu - ypač man patinka aguonų traškumas, citrinos žievelės poskonis ir saldi obuolienė :)


Skanaus !

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą