2013 m. sausio 24 d., ketvirtadienis

Kugelis

Gėda prisipažinti, bet kepti kugelį pradėjau visai neseniai, nes visada galvojau, kad nemoku jo gaminti, tačiau kartą pabandžiau ir ... nebegaliu sustoti :D

Jei jums patinka minkštas, tąsus kugelis su apskrudusia plutele - šis receptas kaip tik jums :)


Reikalingi produktai:

12 vidutinio dydžio bulvių
2 dideli svogūnai
1 kiaušinis
200 ml pieno
druska, pipirai
200 g šoninės

Pagaminti labai paprasta:
Bulves ir 1 svogūną sutarkuojame su tarkavimo mašina (ačiū mamai, kad ją turiu). Skysčio nupilti nereikia.
Į tarkius mušame kiaušinį, beriame druskos ir pipirų, išmaišome.
Pieną pakaitiname iki užvirimo, pilame ant tarkių ir dar kartą gerai išmaišome.
Pusė šoninės supjaustome gabalėliais ir suberiame į tarkius (nebūtina - čia jau skonio reikalas).
Kepimo indą gausiai ištepame aliejumi, supilame masę.



Kepame 200 laipsnių orkaitėje 1 h 20 min.

Keptuvėje pakepiname susmulkintą antrą svogūną bei likusį susmulkintą šoninės gabaliuką.

Iškepusį kegelį valgome su grietine bei šoninės bei svogūnų padažu.



10 komentarų:

  1. Kepiau šiandien pietums. Tikrai labai skanūs kugelis.

    Polina

    AtsakytiPanaikinti
  2. Polina - labai džiaugiuosi, kad patiko :)
    p.s. koks sutapimas - vasario 13 d mes pietums taip pat valgėme kugelį :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū už receptą.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Atsakymai
    1. tai nedekit. mano vyras is vis svogunu negali pakest, tai nededu. pati prisidedu, ir erzinu ji :)

      Panaikinti
  5. Atsakymai
    1. Mano naudotas kepimo indas 20x30 cm, nedidelis - tačiau kugelis gavosi storas :) Galima naudoti ir didesnę, tačiau kugelis gausis plonesnis.

      Panaikinti
  6. Labaai geras kugelis. Kepu antrą kartą, nes anksčiau kugelio visai kepti nemokėjau, tai dabar pagal komplimentų kiekį galiu laikyti save kugelio deive. Ačiū:)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Noriu padekoti uz recepta ! Su siuo receptu kugelis tobulai gaunas is pirmo karto . Super .👌

    AtsakytiPanaikinti
  8. Skanūs,receptas 👍 Bet tąsūs tikrai nesigauna!

    AtsakytiPanaikinti