2013 m. vasario 17 d., sekmadienis

Sausainukai - meduoliukai

Šiandien su sūneliu ruošiamės aplankyti mano sesę - jo krikštomamą su šeima, taigi nusprendėme į svečius nusivežti lauktuvių skanučių minkštučių sausainukų - meduoliukų :)
Nors mažylis žadėjo man padėti, tačiau užmigo saldžiu miegu, taigi man vienai teko atlikti visą darbą  :)

Receptukas per kelis kepimo bandymus išgrynintas iki pačio geriausio, skaniausio ir visokio kitokio -iausio :D


Patiems prisivalgyti ir dar svečiams pavaišinti jums reikės:

2 kiaušinių
100 g cukraus
100 g kepinių margarino
100 g medaus
450 g + 100 g miltų
1 a.š. nugesintos sodos
maišelis m&m saldainių

Pradedam:

Kepinių margariną išlydome ir paliekame, kad pravėstų.
Kiaušinius išplakame su cukrumi, pilame praaušusį margariną, dedame medų ir viską išmaišome.
Dubenį su skysta mase pastatote ant garų vonelės (verdančio puodo) ir viską pakaitiname, kol medus išsilydys.
Dedame nugesintą sodą (aš nugesinu su keliais lašais acto, galima su šaukštu grietinės), išmaišome ir nukeliame nuo garų vonelės.
Suberiame 450 g miltų ir išmaišome tešlą. Tada po truputį dalimis suberiame likusius 100 g miltų vis minkydami tešla ir pamiltuodami rankas, kad neliptų.
Tešla turi nelipti prie rankų, tačiau būti labai minkšta ir elastinga - ilgiau paminkius vėl ima lipti prie rankų, tačiau daugiau miltų dėti nereikia.

Stalą pabarstome miltais, imama kočėlą, jį taip pat pamiltuojame ir kočiojame gana storą blyną. Su formelėmis įspaudžiame norimus sausainėlius, į viduriuką įspaudžiame saldainuką.



Kepame 250 kaipsnių orkaitėje apie 8 min. Sausainiai išsipučia ir jau traukiame - tada jie bus itin minkštučiai (gai pasirodyti neiškepę, bet taip nėra - ištraukus jie tarsi dar pakepa, kol ataušta).
p.s. Galima tešlą kočioti ploniau ir sausainius kepti ilgiau - kol paruduos, tada jie bus kietesni ir traškūs :)
Čia jau pagal kievieno skonį ;)



Su šia tešlą galima pagaminti įvairiausių sausainių įvairiausiom progoms - Kalėdoms, Velykoms, sausainių ant pagaliukų vaikams, kirmėlyčių - ką tik jūsų fantazija sugalvos ;) Papuošti galima šokoladu, pabarstyti riešutais, sezamo sėklomis, kokoso drožlėmis ar išpiešti specialiu maistiniu glajumi.

Skanaus!





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą