2016 m. lapkričio 3 d., ketvirtadienis

Kalakutienos blyneliai


         Šiam receptui tinka tiek vištiena, tiek kalakutiena - kadangi tėtis parūpina naminės kalakutų mėsos - nuo šiol dažnai ją valgom, o kad neatsibostų - ieškau naujų receptų, bei prisimenu senus :)
Taigi šie kalakutienos blyneliai man nėra naujiena, tačiau gaminusi jų dar nebuvau - vis laukė savo eilės :) O kai pasigaminau, tai gailiuosi, kad neišbandžiau anksčiau - paprasta, skanu, greita, o tai kad  valgė ir vaikas (jau kaip nemėgstu jam gaminti atskirai! :D) mane iš vis papirko :)


Blyneliams reikės:

500-600 g kalakutienos file
2 v.š. su kaupu majonezu
3 v.š. su kaupu bulvių krakmolo
2 kiaušinių
druskos, pipirų, prieskonių su žolelėmis
aliejaus kepti



Pirmiausia pasiruošiu tešlą: dubenyje išplaku kiaušinius, dedu majonezą ir išmaišau, tada suberiu krakmolą, visus prieskonius ir viską dar kartą gerai išmaišau. Tada kuo mažesniais gabalėliais supjaustau kalakutieną ir suverčiu į tešlą, išmaišau ir viskas - laikas kepti. Blynelius galima kepti ir didesnius ir mažesnius - čia jau pagal norą, kepu iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda :)


Patiekti galima su mėgstamu garnyru: bulvėmis, ryžiais arba tik daržovių salotomis :) Kas dar labai patiko - skanu ir šalti :)

Mes pirmą dieną valgėme su bulvėmis fri, o antrą dieną sukirtome šaltus su sweet čili padažiuku :)




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą