2016 m. rugpjūčio 5 d., penktadienis

Saldžiarūgštė kiauliena su morkomis ir agurkais


Nors kinietiškai - saldžiarūgščiai dažniau gaminam ir mėgstam vištieną, tačiau šis kiaulienos patiekalas skoniu visiškai nenusileidžia :) Čepsėjo ir vyras, ir mažius - ir net pakartoti prašė :)



Taigi patiekalui reikės:

~400 g kiaulienos nugarinės arba labai liesos sprandinės 
2 didelių morkų
2 agurkų
1 kiaušinio baltymo
4 v.š. krakmolo
druskos, pipirų

Padažui:

4 v.š. vandens
4 v.š. ryžių acto
4 v.š. sojų padažo
4 v.š. rudojo cukraus
1 v.š. pomidorų padažo



Pirmiausia kiaulieną supjaustau juostelėmis, pabarstau druska ir pipirais. Kiaušinio baltymą išplaku iki putų, suverčiu ant mėsos ir išmaišau. Tada užberiu krakmolą ir dar kartą išmaišau, kad visos kiaulienos juostelės pasidengtų - "apsiveltų". Keptuvę įkaitinu su šlakeliu aliejaus ir ant stiprios ugnies juosteles pavartydama apkepu per 2 kartus. Svarbu, kad mėsa nesitroškintų, o keptų ir gražiai apskrustų. Kiaulieną atidedu į dubenį, laikas daržovėms.
Morkas ir agurkus supjaustau juostelėmis ir taip pat su trupučiu aliejaus apkepinu - atidedu prie kiaulienos. Imuosi padažo.
Visus ingridientus sumaišau debenėlyje, tada pilu į keptuvę ir kaitinu maišydama, kol ištirpsta cukrus ir padažas užverda - pradeda burbuliuoti. P.s. jei trūksta saldumo galima įdėti medaus šaukštą - tikrai skoniui nepakenks ;) Tada jau suverčiu mėsą su daržovėmis ir viską kelias minutes patroškinu vis pamaišydama. Padažas gaunasi skystas, nesutirštėja, mėsytė išlieka traški su puriu apvalkalu, daržovės taip pat kietokos, neištęžusios.

Skaniausia su ryžiais. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą