2016 m. rugpjūčio 5 d., penktadienis

Keksas su mėlynėmis ir šokoladu


Vasara vasarėlė - kas gali būti geriau? :) Šiltas saulėtas oras, gaivus ežero vanduo, ledai, knygos skaitymas atsigulus pavėsyje po medžiu, uogų, vaisių ir daržovių derlius.. JĖGA! :)

Mama kaip ir kasmet lepina mus miško uogomis - valgom pilna burna, o kai nebetelpa - kepam pyragus :)

Purus, skanutis keksas su mėlynėmis ir šokoladu - pusryčiams, pietums ir vakarienei ;)



Keksui reikės:

100 g sviesto
200 g grietinės
160 g cukraus
2 kiaušinių
2 stiklinių miltų (stiklinė ~220 ml)
1,5 a.š. kepimo miltelių
1 kaupinos stiklinės mėlynių
150 g pieniško šokolado



Gamyba įprasta kaip ir bet kurio pyrago: sviestą išlydau ir palieku pravėsti. Kiaušinius išplaku su cukrumi, dedu grietinę, dar paplaku. Supilu sviestą, išmaišau.
Miltus sumaišau su kepimo milteliais. Porą šaukštų šio mišinio beriu ant uogų ir išmaišau - tada jos tolygiai pasiskirsto per visą keksą, nenusėda. Miltus beriu į skystą tešlą, išmaišau, suberiu uogas ir atsargiai kelis kartus permaišau tešlą, kad mėlynės nesusitraiškytų. Tešla gaunasi tiršta.
Kepimo formą ištepu sviestu, pabarstau miltais ar džiūvesėliais ir sukrečiu tešlą, išlyginu. Keksą kepu 180 laipsnių orkaitėje ~ 40 min.
Kol beprotiškai kvepėdamas kepinys aušta - garų vonelėje išlydau šokoladą ir jau ant atvėsusio kekso tepu jo negailėdama, vėl palieku vėsti - kad būtų greičiau pagelbėja šaldytuvas.

Na ir nekantraudama pjaunu ir mėgaujuosi :) Su kava, kakava ar arbata - skanu iki dangaus ir atgal :)


Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą