2016 m. rugsėjo 20 d., antradienis

Varškės ir Snikers tortas


       Šį tortuką buvau ragavusi labai seniai ir vis knietėjo išbandyti pagaminti pačiai, nors prisipažinsiu labai nenoriai draugauju su želatina, vis prisibijau, kad nieko nesigaus. Na bet parduotuvėje kaip tik buvo Snikers šokoladukams akcija, tai teko pasiryžti :) Ir pasirodo viskas čia paprasta ir nesudėtinga :) Aš gaminau torčiuką 18 cm formoje, taigi produktų kiekis sumažintas, jei gaminsite didesnėje formoje orientuokites į originalų receptą, kurį nusižiūrėjau štai čia :)




Reikės:

Pagrindui:

1 pakelio šokoladinių sausainių, pvz.: Selga (180 g)
100 g sviesto

Varškės masei:

300 g kreminės varškės
100 g cukraus
200 ml riebios grietinėlės (35%)
2 kaupinų šaukštai želatinos
50 ml vandens
2 šokoladų Snikers
5-6 mini snikers saldainių papuošimui





          
Pirmiausia pasiruošiu pagrindą: sviestą išlydau, sausainius trintuvu susmulkinu iki trupinių - viską sumaišau ir šia mase dengiu tortinės dugną ir kraštus, uždengiu maistine plėvele ir pastatau 1 h į šaldytuvą, kad sustingtų.

Ruošiu varškės masę: želatiną užpilu vandeniu ir palieku, kad išbrinktų. Varškę išplaku su cukrumi, susmulkinu Snikers šokoladus į gabalėlius ir įmaišau į varškės masę. Išplaku grietinėlę iki standumo. Želatiną pašildau, kad suskystėtų ir sumaišau su varške, tada lėtai įmaišau išplaktą grietinėlę.

Paruoštą varškės įdarą supilu ant sausainių ir dedu torčiuką 6 h į šaldytuvą, o geriausia ir per nakt palaikyti. Mini saldainius susmulkinu ir papuošiu torto viršų.

Šis tortukas man toks neįprastas, įdomiai dera varškės ir snikers skoniai, bet tikrai labai skanu :)







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą