2016 m. rugsėjo 20 d., antradienis

Klasikinis sūrio pyragas


             Paskutiniu metu man užėjo manija išbandyti naujus pyragų, tortų, keksiukų receptus :) Ir pasirodo nesu kepusi sūrio pyrago, taigi nutariau išbandyti. Norėjosi paprasto receptuko, nieko "mandro" taip sakant :) Ir kadangi Beatos receptai niekada nenuvilia, pasirinkau būtent jos klasikinio sūrio pyrago receptą, originalas čia :)





           Kepiau vėlgi mažesnėje 18 cm formoje (negaliu ja atsidžiaugti - torčiukai ir pyragai gaunasi tokie gražūs, mažučiai, jų nepersivalgai ir neatsibosta)

Reikalingi produktai:

Pagrindui:
1 pakelis sausainių (160 g)
40 g sviesto

Sūrio masei:
2 pakeliai Philadelphia (250 g) sūrio
100 g grietinės
1/2 stiklinės cukraus
2 v.š. manų kruopų
2 kiaušiniai 
1 a.š. kepimo miltelių

Papuošimui (nebūtinas): 
Šviežios uogos - šį kartą avietės ir gervuogės





Let's start! Sviestą išlydau, sausainius sumalu trintuvu iki smulkių trupinių, porą šaukštų atidedu torto viršaus apibarstymui, likusius sumaišau su sviestu, beriu į tortinę, suspaudžiu ir pašaunu į įkaitintą orkaitę (170 laipsnių) 7 minutėm. Svarbu gerai atvėsinti!

Dubenyje sumaišau sūrį, grietinę, cukrų, manų kruopas ir kepimo miltelius. Kiaušinius gerai išplaku ir įmaišau į sūrio masę. Ant atvėsusio pagrindo supilu paruoštą kremą ir kepu orkaitėje apie 35 min. Pyragą atvėsinu kambario temperatūroje, poto per nakt palaikau šaldytuve.

Pyrago viršų apibarstau trupinias ir negailėdama puošiu uogomis.

Žiauriai skanu! ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą