2016 m. rugsėjo 23 d., penktadienis

Grietiniečiai


            Dar vienas "pirmas blynas" - grietiniečiai :) Labai juos mėgstu, jei tik užtinku parduotuvėje šviežių - būtinai nusiperku ir skanauju su kava :) Na ir aišku su laiku kylo ūpas išbandyti pačiai juos išsikepti :) 
Peržiūrėjau kelis receptus, visur teigiama, kad pagaminti lengva, nors asmeniškai man - jei tešlos neužtenka tik sumaišyti, bet tenka minkyti - tai jau sudėtinga :D Na bet ko nepadarysi dėl tokio skanumyno ;)



Taigi grietiniečimas reikės:

Tešlai:

90 g cukraus
100 g sviesto
1 kiaušinio
100 g grietinės
300 g miltų + kelių šaukštų pabarstymui 
druskos
1,5 a.š. kep. miltelių

Įdarui:

150 g varškės
3 v.š. cukraus
1 v.š. miltų
1 nedidelio kiaušinio + 1 nedidelio kiaušinio - aptepimui



Sviestą būtina išimti iš šaldytuvo ir palaikyti šiltai (aš supjaustau sviestą gabaliukais dubenyje, kuriame gaminsiu ir pastatau ant palangės, kur saulėta - čia jei netyčia pamirštu pasiruošti iš vakaro ;)). 
Taigi minkštą sviestą gerai išsuku su cukrumi, išplaku kaiušinį ir įmaišau į sviestinę masę. Dedu grietinę ir dar kartą viską gerai išmaišau.
Miltus sumaišau su kepimo milteliais ir druska, pilu į skystą masę, maišau tik tiek, kad miltai susijungtų, nepermaišau. Rankomis suformuoju rutuliuką ir dedu į šaldytuvą.

Per tą laiką pasiruošiu varškės masę: visus produktus sudedu į dubenį ir gerai išmaišau.

Stalą barstau miltais ir iškočioju tešlą maždaug 1 cm storio ar šiek tiek ploniau, nedidelio dubenėlio pagalba (apie 10 cm) išspaudžiu skritulėlius. Man iš tokio kiekio gavosi 13 grietiniečių. Ant tešlos dedu po šaukštelį varškės ir užverčiu - svarbu neužspausti kraštų.

Išplaku kiaušinį ir plakiniu aptepu grietiniečius.

Kepu 200 laipsnių orkaitėje apie 20 min, kol pyragėliai iškyla ir paruduoja :)

Šiaip ne taip sulaukiu, kol atvės, o tada jau laukia ramybės laikas su kavos puodeliu ir knyga :)

Skanaus!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą