2016 m. rugsėjo 23 d., penktadienis

Tortas "Pūkelis"


          Su pirmuoju sūneliu turėjom labai gražią tradiciją - pirmuosius jo gyvenimo metus švęsdavome kiekvieną jo "užgyventą" mėnesiuką :) Su tortu ar pyragu ir be abejo žvakutėmis bei "namine" fotosesija :) Sūnui jau 4 metai, bet dar ir dabar kiekvieno mėnesio fotografija kabo ant sienos ir man labai smagu jas vis peržiūrėti :)
Dabar mūsų šeimoje krykštauja antras mažylis ir tradicijų neapleidžiam - vėl švęsim "mėnesiadienius" :D Ir šį kartą nusprendžiau tortuką ar pyragą būtinai iškepti pati ir kiekvieną kartą išbandyti vis naują receptą :)



Taigi pirmasis torčiukas, kurio receptuką aptikau štai čia sužavėjo išvaizda ir pasirodė lengvai pagaminamas. Dabar galiu drąsiai garantuoti, kad lengviau, greičiau ir  paprasčiau pagaminamo torto turbūt tikrai nėra :) Pavadinau jį Pūkeliu :D Dėl lengvumo tiek gaminant, tiek švelnaus, lengvo skonio ir tekstūros :)



Taigi torčiukui reikės (18 cm tortinė)

Pagrindui:

60g sviesto 
60 g cukraus
2 kiaušinių trynių
75 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
3 v.š. pieno

Morengiam sluoksniui:

2 kiaušinių baltymų
100 g cukraus

Kreminei masei:

250 g mascarponės sūrio
100 ml plakamosios greitinėlės (35% riebumo)
40 g cukraus
1 a.š. citrinos sulčių

2 saujų aviečių 



Taigi pradedam: pirmiausia išplaku kiaušinių baltymus iki baltų putų, suberiu cukrų ir dar gerai paplaku, kol baltymai tampa standūs.
Mikserio pagalba minkštą sviestą išplaku su cukrumi ir kiaušinių tryniais. Miltus sumaišau su kepimo milteliais ir sumaišau su sviestine mase, supilu pieną ir dar kartą viską permaišau. Tešla gaunasi tiršta.

Į tortinę įkloju kepimo popierių - dedu pusę tešlos masės, tolygiai paskirstau, ant viršaus dedu pusę baltymų masės ir pašaunu į 170 laipsnių orkaitę 30 minučių :) Va čia ir slypi genialumas - abu sluoksniai kepa vienu metu. Kai iškepa pirmasis biskvitas su morengine kepure - viską kartojam taip pat su antruoju.

Per tą laiką pasiruošiu kremą: mascarponės sūrį gerai išsuku su cukrumi ir citrinos sultimis. Grietinėlę išplaku iki standumo. Abi mases atsargiai sujungiu.

Biskvitus būtina pilnai atvėsinti, per tą laiką galima ir kavos atsigerti :)


Na ir belieka torčiuką surinkti - į tortinę dedu pirmą biskvitą, gausiai užberiu uogomis, sukrečiu kremą ir paskirstau tolygiai, ant viršaus dedu antrąjį biskvitą ir viskas! Paprasčiau nebūna :) Tortuką būtina palaikyti šaldytuve bent 2 h ir galima valgyti :) Puikiai išsilaiko ir sekančiai dienai :)

Taigi pirmasis mėnesiukas atšvęstas - laukiam antrojo ;)





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą