2017 m. kovo 22 d., trečiadienis

Sveikuoliški avižiniai blynai


       Savaitgalį turime labai šeimynišką šeimos tradiciją - valgom pusryčiams blynus ;) Dažniausiai jais lepina tėtis, o kartais ir aš užsinoriu palepinti savo vyrus :) Ir kai pabosta tie patys blynai - nori nenori tenka ieškoti kažko neragauto ir įdomesnio :) O aš dažniausiai labai noriu! :D Šitų puikių blynų receptuką radau FB puslapyje "Valgau be sąžinės graužimo". Pasirodė labai paprasti ir prieinami ingridientai, o svarbiausia greitai paruošiama :)


Pusryčių blynams prireiks:

2 sunokusių bananų
200 g varškės
2 kiaušinių
80 g avižinių dribsnių
1 a.š. vanilinio cukraus

Gamyba: pirmiausia su smulkintuvu sumalu avižinius dribsnius iki rupių miltų. Tada dubenyje sutrinu bananus, dedu varškę, kaušinius ir cukrų - dar kartą viską pertrinu, suberiu avižinius miltus ir viską gerai išmaišau. Tešla gaunasi tiršta ir lipni. 
Blynus kepu keptuvėje su šlakeliu aliejaus, dedu kaupiną šaukštą ir gerai išploju - mažesni blynai linkę trupėti, taigi patariu kepti didesnius :) 
Labai labai sotu ir skanu! O dar sveika! Gardinti blynus galima kaip tik širdis geidžia - šį kartą pas mus karamelė, bananas ir atšildytos vyšnios bei juodieji serbentai  :)


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą