2017 m. kovo 22 d., trečiadienis

Tortilijos "Ala kebabai"


       Kai užsinoriu kebabo čia ir dabar - gaminu namų sąlygomis :) Prisikraunu kokių tik noriu daržovių, mėsytės, pritaisau padažiuką - ir niam niam - kerta visa šeima :) Ir širdy ramu, kad ne toks jau čia ir "junk food'as" :D


Mano naminiams kebabams reikės:

8 tortilijų
~300 g vištienos krūtinėlės ar blauzdelių mėsos
2 pomidorų
žalio ilgavaisio agurko trečdalio
2 raugintų agurkų
jaunos cukinijos trečdalio
mėlynojo svogūno
keletos lapų traškių salotų (Iceberg arba romaninių)
gabalėlio fermentinio sūrio
druskos, pipirų

Padažui:
4 šaukštų natūralaus graikiško jogurto
4 šaukštų Sweet Chilli padažo
4 a.š. grūdėtų garstyčių


Pirmiausia išsikepu paprieskoniuotą mėsytę, ją atvėsinu ir supjaustau gabaliukais. Taip pat susmulkinu visas daržoves. Smulkaii sutarkuoju sūrį. Jogurtą bei čili padažą sumaišau ir tada jau viskas keliauja ant tortilijų - daržovės, padažas, mėsa, po pusę šaukštelio garstyčių, viską apibarstau druska ir pipirais bei apiberiu tarkuotu sūriu.

Tada užlenkiu tortilijos apačią ir smarkiai paspausdama įdarą užlenkiu abu kraštus vienas ant kito ir 2 mediniais dantų krapštukais sutvirtinu. 
Naminius kebabus kepu 180 laispnių orkaitėje apie 15 min. Prieš patiekdama nepamirštu išimti medinių pagaliukų - tortilija sukietėja, tampa traški ir "neišsižioja" ;)

Skanu ir netgi sveika - va taip va ! ;)








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą