2015 m. kovo 29 d., sekmadienis

Salotos su lašiša ir saldžiarūgščiu padažu

Šias salotas pirmą kartą valgiau pas sesę - taip patiko, kad poto kokį mėnesį laiko kelis kartus per savaitę gaminau, kol atsivalgiau :) Labai labai skanu :)



Dideliam dubeniui reikės:

pusės gužės iceberg salotų
200 g rūkytos lašišos (naudoju salotos skirtus gabaliukus)
1 nedidelio raudono svogūno

padažui:
2 v.š. medaus
4 v.š. aliejaus
2 a.š. grūdėtų garstyčių
5-6 v.š. citrinos sulčių

Salotos sujaustom, lašišą susmulkinam, svogūną supjaustom kuo plonesniais pusžiedžiais.
Medų ištirpiname, pilame aliejų, dedame garstyčių, išpaudžiam citrinos sulčių - paragaujam! Per saldu - dar citrinos, rūgštoka - dar medučio.
Padažą pilam ant salotų, išmaišom ir VALGOM iš karto :)

p.s. galima dėti avokodo - bet man jo čia kažkaip netrūksta...
Iceberg salotos mėgsta subliukšti pastovėjusios, todėl padažą reikėtų pilti prieš pat patiekiant ant stalo :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą