2015 m. kovo 29 d., sekmadienis

Sočioji savaitgalio sriuba


Kai savaitgalį norisi tikro naminio ir sveiko maisto, geriausias pasirinkimas - troškinys :) Truputis mėsytės dėl sotumo, daug spalvotų daržovių, grybukų dėl aromato  - skanumėlis :)




Taigi dideliam puodui troškinio reikės:

4 vištos sparnelių
2 morkų
1 svogūno
3 bulvių
2 saliero stiebų
1/4 kalafioro
saujelės grybų (naudojau apvirtus ir šaldytus)
druskos, pipirų, krapų, petražolių

Pirmiausia užstatau puodą su vandeniu, kad užvirtų.
Vištos sparnelius supjaustau į 3 dalis - galiukus atiduodu šuniukui :), likusius pabarstau druska ir pipirais. Į verdantį vandenį sudedu sparniukus, beriu druskos, pipirų  ir palieku virti apie 15 min.
Per tą laiką pasiruošiu daržoves - nulupu, supjaustau - man asmeniškai patinka kuo stambiau, o ir sakoma vitaminų daugiau išlieka :)
Pirmiausia į puodą keliauja bulvės, morkos ir svogūnas, po 10 min virimo - kalafioras, salieras ir grybai. Dar apie 10 min paverdu.
Galiausiai įberiu krapų ir petražolių ir palieku troškinuką 10 min "subręsti" :)

Sočių pietų !!! :)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą