2015 m. sausio 16 d., penktadienis

Žuvies kepsneliai su sezamo sėklomis



100 m nekėliau kojos į savo virtuvėlę - gėda pelėda man :) Ir net negaliu pažadėti, kad pasitaisysiu, nes ūpas gaminti iškeliavo kartu su nauju ritmu - darbas - namai - darbas ir t.t.

Bet šį vakarą pagaminau labai skanią žuvytę, tiesiog ideali lengva vakarienė, tai sukirbėjo mintis įkelti receptuką čia :)




Reikės:

2 jūros lydekų
1 kiaušinio
2 v.š. džiūvesėlių
2 v.š. sezamo sėklų
druskos, pipirų, žuvies prieskonių
citrinos
aliejaus

Garnyrui:
2 morkų
1/3 brokolio
gabaliuko sviesto
druskos
žolelių mišinio
ryžių 


Pirmiausia išdoroju žuvis (fui - pats nemaloniausias darbas) išimu kaulus, nuplaunu ir supjaustau gabaliukais.
Žuvį išskleidžiu ir vidų pabarstau druska, pipirais ir žuvies prieskoniais, apšlakstau citrinos sultimis, tada gabaliuką vėl suskleidžiu/sulenkiu.
Išplaku kiaušinį, kitame dubenėlyje sumaišau džiuvesėlius su sezamo sėklomis, įberiu šiek tiek žuvies prieskonių.
Skardą iškloju kepimo popieriumi, kiekvieną žuvies gabaliuką pamirkau kiaušinio plakinyje ir apvolioju džiūvesėlių-sezamo mišinyje, sudedu į skardą ir apšlakstau aliejumi.

Žuvį kepu 180 laipsnių orkaitėje (su vėjeliu) 15 min, tada apverčiu ir dar pakepu 10 min.

Kol žuvytę skrunda išverdu ryžius. 
Taip pat sūdytame vandenyje apverdu morkų gabaliukus (~10 min), į tą patį puodą suverčiu brokolius ir dar šiek tiek paverdu. Daržoves suverčiu į kiaurasamtį, kad nusivarvėtų. Keptuvėje išlydau sviestą, suverčiu daržoves, dar šiek tiek pasūdau , užbarstau prieskoninių žolelių mišinio, gerai išmaišau.

Štai ir viskas :) Žuvis gavosi sultinga, gaivi su traškia plutele. Galbūt čia tiktų ir koks padažiukas, bet nors kartą metuose norėjosi pabūti sveikuoliais :) Didžiausias įvertinimas man - valgė mano mažas išdykėlis ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą