2013 m. birželio 21 d., penktadienis

Jūros lydeka kepta orkaitėje

Šiandien tokia karšta vasaros diena, todėl norėjosi lengvų pietų, tad nusprendžiau iškepti žuvies :) Kaip tik kameroje turėjau jūros lydekų ir ne filę, o visą cielą žuvį :) Kaip aš prisikankinau, kol nuskutau žvynus, pelekus nupjoviau ir visaip kitais ją sutvarkiau! Va ką reiškia, kai pastoviai tik file perku, bet skonis kaip skiriasi, dabar visada tik visą žuvį pirksiu :)



Taigi 2 porcijom reikės;

2 jūros lydekų
2-3 skiltelių česnako
pusės citrinos
krapų
džiovinto baziliko (tinka ir šviežias)
druskos, pipirų

Apie žuvies paruošimą įspūdžiais jau pasidalinau, taigi ruošiam marinatą: česnako skilteles sutarkavau su smulkia tarka, taip pat nutarkavau citrinos žievelę bei įspaudžiau sultis. Subėriau kapotus česnakus, baziliką, pipirus bei druską ir užmaišiau "košelę".
Žuvies odą keliose vietose įpjoviau ir visą išorę bei vidų ištryniau marinatu, palikau žuvytę pusvalandukui pasimarinuoti.

Tada kiekvieną atskirai dėjau į foliją, suviniojau ir kepiau 180 laipsnių orkaitėje 30 min, foliją atidengiau ir dar pakepiau 10 min :)

Patiekiau su virtais ryžiais sumaišytais su kario prieskoniais (labai gardu) ir šviežiomis salotomis iš iceberg salotų, pomidoro, agurko, saulėje džiovintų pomidorų. Salotų užpilui naudojau aliejų iš džiovintų pomidorų bei šlakelį acto. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą