2013 m. kovo 18 d., pirmadienis

Varškės ir persikų pyragas


Šią savaitę sugalvojau atrakciją - kas dieną įkelsiu receptukus (kurių nemažai susikaupė) pagal tam tikrą ingridientą, taigi šiandien karaliauja varškė.

Labai mėgstu įvairius pyragus su varške, taigi jei tik užmatau kur kokį skanų pyragą - visada išsisaugau receptą. Šį kartą labai skanus, minkštutis, purus pyragas su varškės ir konservuotų persikų įdaru.



Pyragui reikės:

Pagrindui:
100 g sviesto
100 g cukraus
1 kiaušinio
150 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių

Įdarui:
800 g varškės (geriau riebesnė)
2 kiaušinių
150 g cukraus
3-4 šaukštų aliejaus
4 šaukštų manų kruopų
1 pakelio pudingo (aš naudoju vanilinį)
125 ml pieno
didelė skardinė konservuotų persikų

Gaminame pagrindą:
Sviestą išlydome ir šiek tiek atvėsiname.
Kiaušinius išplakame su cukrumi, pilame į sviestą ir gerai išmaišome.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, suberiame į skystą masę ir užminkome tešlą.
Tešlos rutuliuką dedame į šaldytuvą.

Kol tešla šąla, gaminame įdarą:
Kiaušinius išplakame su cukrumi ir aliejumi.
Į masę sudedame varškę, manų kruopas ir mažais gabaliukais susmulkintus persikus (maždaug pusę persikų paliekame pyrago papuošimui).
Pudingo miltelius ir pieną sumaišome, pilame į varškės masę ir viską labai gerai išmaišome. Masė gaunasi gana skysta (kaip kefyras) - taip ir turi būti.

Tortinės dugną ir kraštus ištepame sviestu ir klojame tešlą ant dugno bei užkeliame kraštus į viršų.
Supilame varškės masę ir gražiai sulyginame tešlos kraštelius.

Pyragą pašauname į įkaitintą orkaitę (180 laipsnių) ir kepame 1 valandą.

Kad ir kaip nekantru - būtina sulaukti, kol pyragas visiškai atvės ir sustings, o tada jau galime ragauti, skanauti ir mėgautis :)




1 komentaras:

  1. Persikus prieš kepant sudėti ant pyrago? Nepajuodos jie labai?

    AtsakytiPanaikinti