2013 m. kovo 18 d., pirmadienis

Varškės apkepas


Greitai ir lengvai paruošiamas mano tradicinis varškės apkepas, paskanintas obuoliais :)




Jums prireiks:

500 g rupios varškės (9 % riebumo)
2 kiaušinių
0,5 puodelio pieno
6 šaukštų manų kruopų
4 šaukštų cukraus
1 didelio obuolio
cinamono

Manų kruopas užpilame pienu ir paliekame, kad išbrinktų.
Kiaušinius išplakame su cukrumi.
Varškę sutriname su trintuve ar šakute, supilame kiaušinių plakinį ir išbrinkusius manus, viską išmaišome. (Man patinka, kai apkepas būna rupios konsistencijos, tačiau, jei jūs norite jo "lygesnio" ir vientisesnio - visą masę pertrinkite su blenderiu ar mikseriu).
Į skardą tiesiame kepimo popierių ir supilame varškės masę.
Obuolį supjaustome stambiomis skiltelėmis ir sudedame ant apkepo viršaus, pabarstome cinamonu.
Kepame 40 min 180 laipsnių orkaitėje.

Galima valgyti šiltą ir šaltą.
Man skaniausia šiltas apkepas su ledų rutuliuku :)



1 komentaras: