2013 m. sausio 7 d., pirmadienis

Cinamoninis obuolių pyragas su traškia plutele

Man obuolių pyragas yra visų pyragų karalius, tai tarsi klasika. Galimos įvairios variacijos, bet skonis manau niekada nenuvilia :)



Taigi didelis, skanus, gausus obuolių pyragas, kuriam prireiks:

1 indelio saldinto kondensuoto pieno
100 g kepinių margarino
2 kiaušiniai
350 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
4 didelių obuolių
2 a. š. cinamono
2 a.š. cukraus + 4 šaukštai cukraus

Margariną išlydome ir palaukiame, kol šiek tiek pravės. Tada supilame kondensuotą pieną, supilam išplaktus kiaušinius ir viską gerai išmaišome.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, pilam į tešlą, viską gerai permaišome - tešla gaunasi tiršta.
Obuolius nulupame, supjaustome stambiais gabalėliais, apibarstome cukrumi ir cinamonu bei suverčiame į tešlą ir išmaišome.
Į skardą tiesiame kepimo popierių ir supilam pyrago masę.
Cukrumi gausiai apibarstome pyrago viršų - iš jo susiformuos traški plutelė.

Kepame 180 laipsnių orkaitėje 45 min.

Galima skanauti dar šiltą :) O su ledų rutuliuku skonis iš vis pasakiškas :)