2013 m. sausio 8 d., antradienis

Lipnūs saldžiarūgščiai sparneliai


Nieko nėra skaniau už minkštą, aromatingą mėsytę, ypatingai vištieną, o dar su tirštu, lipniu, saldžiarūgščiu padažu... Tysta seilės vien pagalvojus :)
Už receptuką didelis ačiū Neringai ( originalus receptas).
Kadangi aš kepiau šiek tiek kitaip - pateikiu jums savo variantą.

Taigi 2 porcijom reikės:

0,5 kg vištienos sparnelių
druskos, pipirų, 2 skiltelių česnako

Padažui:
1 š. sojos
2 š. pomidorų padažo
2 š. medaus
2 š. ryžių acto.

Paruošimas gana paprastas:
Sparnelius supjaustome į tris dalis (galiuko aš nekepu), pabarstome druska, pipirais ir kapotu česnaku.
Padažui skirtus produktus sumaišome dubenėlyje (jei medus labai tirštas - pakaitinkite jį garų vonelėje, kad suskystėtų) ir užpilame ant vištienos.
Jei turite laiko, paliekate pasimarinuoti, jei ne - galima kepti iš karto.
Kepam 180 laipsnių orkaitėje inde su dangčiu apie 40 min (aš nevartau).
Iškepusius sparnelius su visu padažu ir gausiai išsiskyrusiomis sultimis suverčiu į didelę keptuvę ir viską apkepu ant didelės ugnies apie 10 min vis maišydama, kol padažas sutirštėja.


Prieš kepant:



Garuoja ant stalo:



Nepakartojamai skanu - rekomenduoju išbandyti :)