2013 m. sausio 6 d., sekmadienis

Rudeninė užkepėlė su kepure

Pagaminti šį patiekalą užtrunka, taigi greitiems pietums jis netiks. Tačiau savaitgalį, kai turite laiko (o geriausiai dar ir pagalbininką virtuvėje) ir norite palepinti save skaniu patiekalu, siūlau pasigaminti šią rudeninių gėrybių pilną užkepėlę.



Produktai (2 labai sočioms porcijoms):

2 bulvės
1 morka
1 paprika
moliūgo riekė
1 nedidelis svogūnas
2 česnako skiltelės
1 vištienos krūtinėlė
druska, pipirai, provanso žolelių mišinys (ar kitos jūsų mėgstamos prieskoninės žolelės)
200 ml grietinėlės (liesos - 10/12 % riebumo)
50 g sūrio
2 lapeliai šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos
1 kiaušinis
2 a.š. kmynų

Pasiraitojam rankoves ir kimbam į darbą:

Bulves ir morkas susmulkiname ir apverdame vandenyje apie 10 min.
Susmulkiname visas likusias daržoves, apkepiname keptuvėje su šlakeliu aliejaus, suberiame prieskonius, suverčiame apvirtas bulves ir morką bei dar kelias minutes viską apkepiname.
Kitoje keptuvėje apkepiname susmulkintą vištienos krūtinėlę, pabarstome druska ir pipirais.
Į kepimo indelius (puikiai tinka čenakinės) sudedam daržoves, vištieną, užpilame grietinėle, apibarstome tarkuotu sūriu.
Tešlos gabalėlius atšildome ir šiek tiek pakočiojame, indelių kraštus patepame aliejumi ir užklojame tešla.
Kiaušinį išplakame, aptepame tešlą, pabarstome kmynais.

Orkaitę įkaitinam iki 200 laipsnių ir kepam užkepėles apie 20 min, kol tešla paruduoja.

Skanių ir sočių jums pietų :)