2017 m. kovo 14 d., antradienis

Trijų šokoladų tortas

    
       Sūneliui pusmetukas!!! Kaip greitai :) Ta proga pagaminau nerealų, tiesiog dievišką šokoladiškiausią pasaulyje tortą :) Tirpstantis burnoje, tokio sodraus ir rafinuoto skonio - ir kas šauniausia - užtenka nedidelio gabalėlio, kad apsaltų širdis :)



Tortui reikės:

Pagrindui:

1 pakelio šokoladinių sausainių (200 g)
100g sviesto

Juodojo šokolado sluoksniui:

200 g juodojo šokolado
50 g sviesto
200 ml grietinėlės
8 g želatinos

Pieniško šokolado sluoksniui:

200g pienišo šokolado
50 g sviesto
200 ml grietinėlės
8 g želatinos

Baltojo šokolado sluoksniui:

200 g baltojo šokolado
50 g sviesto
200 ml grietinėlės
8 g želatinos

želatinai išbrinkinti 50 ml grietinėlės
2 juostelių pieniško arba juodojo šokolado torto papuošimui


O pagaminti visai neužtrunka:

Pagrindui skirtus sausainius sutrinu iki trupinių, užpilu išlydytu sviestu, sumaišau ir iškloju tortinės dugną, paspaudžiu, išlyginu ir dedu į šaldytuvą.

Visą želatiną užpilu 50 ml grietinėlės ir palieku išbrinkti.
Visą grietinėlę išplaku iki standumo.


Tada ruošiu pirmą šokolado sluoksnį: į dubenėlį dedu sviestą ir sulaužytą šokoladą - garų vonelėje išlydau, nukeliu nuo ugnies ir dedu trečdalį išbrinkusios želatinos ir greitai maišau, kol šiltoje šokolado ir sviesto masėje želatina visiškai ištirpsta. Tada sudedu trečdalį plaktos grietinėlės ir viską švelniai išmaišau - visą šitą skanų ir kvepaintį gėrį supilu ant pagrindo ir pastatau į šaldytuvą. 

Lygiai taip pat paruošiu pieniško šokolado sluoksnį - per tą laiką šaldytuve pirmasis sluoksnis idealiai sustingsta. Kol ruošiu baltojo šokolado sluosnį - sustingęs jau būna pieniškas :) 

Tikrai gan greita ir paprasta :) Porą šokolado juostelių sutarkuoju ir pabarstau šokolado viršų :)


Galima skanauti, mėgautis ir murkti iš malonumo :D

Skanaus!






2 komentarai:

  1. Visų pirma - su gražia švente! :) Pavasariniai gimtadieniai man - patys gražiausi. O antra - vis norėjau parašyti, kad labai mėgstu jūsų receptus ir ne vieną esu išbandžiusi :) Esu tokia tyli gerbėja :)) Bet visuomet norėjau užklausti/paprašyti - galbūt prie kiekvieno recepto jums nebūtų sunku prirašyti, kiek laiko užtrukate? Na, čia būtų ir pasitikrinimui, kiek aš greitai ką darau, ir aišku paplanavimui - kai norisi ką nors naujo išbandyti, bet laikas spaudžia :) Kai kuriuose puslapiuose, kuriuos skaitau, galima net pagal laiką receptų ieškoti (pvz., https://www.iki.lt/maisto-kultura/receptai/) - labai patogus dalykas. O tortas atrodo labai skaniai - dievinu šokoladą! Kiek užtrukote gamindama?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū labai už tokius gražius žodžius - be galo pradžiugnote :) Labai malonu turėti tokių gerbėjų :) Idėja parašyti gaminimo laiką prie patiekalo - tikrai puiki!
      Šį tortuką pagaminti užtrukau maždaug 1 val su trupučiu :)

      Panaikinti