2017 m. vasario 20 d., pirmadienis

Jogurtiniai keksiukai su 2 skirtingais įdarais


         Ir vėl keksiukai valdo mano virtuvę :) Mano dičkiui berniukui keksiukai yra pats skaniausias desertas ir jis su mielu noru padeda man juos gaminti :) Ir nesvarbu, kad poto virtuvė atrodo kaip po uragano - tai toks smagus laikas praleistas su vaiku :)



        O šie keksiukai man labai patinka dar ir tuo, kad nėra itin saldūs, su jaučiama lengva rūgštele, kurią suteikia natūralus jogurtas :) O ir pagardinimą galima rinktis kokį tik širdis geidžia - mes šį kartą kepėme vienus keksiukus su mėlynėmis, o kitus su avietėmis ir baltu šokoladu :)



12 keksiukų reikės:

1 kiaušinio
240 ml natūralaus jogurto "Aistė"
60 ml aliejaus
240 g miltų
120 g cukraus
 1 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. sodos
žiupsnelis druskos
Įdarui: 1,5 stiklinės šaldytų mėlynių arba 1 stiklinės šaldytų aviečių + balto šokolado

Pagaminti pavyksta net keturmečiui :D

Pirmiausia į dubenį keliauja kiaušinis - jį lengvai išplakame, tada supilame aliejų - išmaišome, ten pat keliauja jogurtas - vėl viską išmaišome.
Kitame dubenyje sumaišome visus sausus produktus ir juos suberiame į skystą masę - lengvai išmaišome. Sudedame mėlynes (arba avietes ir susmulkintą šokoladą), atsargiai išmaišome. Tešla gaunasi tiršta. Ją dedam į keksiukų formeles ir kepame 180 laispnių orkaitėje 25 min :) 


Pupuošimui galima keksiukus apibarstyti cukraus pudra :)

Skanaus! 



2 komentarai:

  1. Ačiū už šį nuostabų ir paprastą receptą - buvote teisi, paruošti pavyks jį tikrai kiekvienam. Asmeniškai aš kaip įdarą naudojau šilkmedžio uogas ir riešutus - išėjo labai skanu ir sveikuoliška!

    AtsakytiPanaikinti