2014 m. birželio 30 d., pirmadienis

Žalieji špinatų blynai

 
Špinatus valgyti sveika, tik kaip juos įsiūlyti šeimynai - va čia tai klausimas?:) Taigi eksperimentavau su maža viltim, kad valgysiu ne aš viena :) Ir mano viltys pasiteisino! :) Valgė ir vyras ir mažasis :)
Stebuklų būna :)
 
 
 
Taigi žaliems blynams reikės:
 
1 kiaušinio
300 ml pieno
200 g miltų
1/2 a.š. sodos
100 g. sūrio
2 saujų špinatų (~100 g)
druskos, pipirų, itališkų žolelių mišinio
krapų
 
Kiaušinį išplakame su pienu, įberiame druskos ir pipirų, sultinio miltelius, prieskonines žoleles.
Miltus sumaišome su soda, beriame į skystą masę ir išmaišome.
Sūrį sutarkuojame, beriame į tešlą, sudedame susmulkintus špinatų lapus, užmaišome tešlą, gaunasi vidutinio tirštumo.
 
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir dedame 1 kaupiną šaukštą tešlos. Blynus kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda :)
 
Skaniausia su grietine :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą