2014 m. kovo 18 d., antradienis

Kinietiška vištiena

Labai senai gamintas patiekalas, netgi pamirštas, bet būtent šiandien mano skonio receptoriai maldavo pamaloninti juos kažkuo ypatingu ir prisiminiau kinietišką vištieną :)
Saldu, rūgštu, aštru ir labai skanu - viskas viename :)
 
 
 
Dviem porcijom reikės:
 
2 vištienos file
2 v.š. miltų
2 v.š. krakmolo
druskos, pipirų
 
Padažui:
2 v.š. medaus (su kaupu)
1,5 v.š. sojų padažo
3 v.š. aliejaus
1/2 citrinos sulčių
8 skiltelių česnako
 
Garnyrui idealiausiai tinka ryžiai :)
 
 
 
Pirmiausia užkaičiu virti ryžius, o per tą laiką, kol jie verda, paruošiu vištieną.
File supjaustau kubeliais, pabarstau druska ir pipirais, daugiau jokių prieskonių nenaudoju.
Reikalingas paprastas celofaninis maišelis. Į jį dedu miltus ir krakmolą, suberiu vištienos gabaliukus, maišelį užsuku ir gerai papurtau, pavartau, kad vištienos gabaliukai apsiveltų.
 
Didelę keptuvę labai gerai įkaitinu su šiek tiek aliejaus ir po truputį sudedu vištienos gabaliukus. Labai svarbu, kad vištiena keptų, o ne tušintųsi, taigi jei turite mažą keptuvę geriau kepkite mėsytę per 2 kartus. Ugnis turi būti didelė, kepimas intensyvus. Kelis kartus pavartykite. Kepimas užtrunka apie 10 min.
 
Kol kepa vištiena pasiruošiu padažą: skystą medų (jei jūsiškis tirštas - išlydikite garų vonelėje), sumaišau su sojos padažu, aliejumi ir citrinos sultimis. Būtina paragauti ir padažą patobulinti pagal savo skonį. Jei per rūgštu - įdėkite dar medaus, jei per saldu - išspauskite šiek tiek citrinos.
Česnako skilteles susmulkinu, dedu į padažą ir viską užpilu ant vištienos. Padažas "užputoja" ir pasklinda nuostabus kvapas :) Patroškinu viską dar 5 min ir dedu į lėkštę.
 
Ryžius "nudažiau" su ciberžole. Galima naudoti kario miltelius. Arba nespalvinti visai :)
 
Skanaus !

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą