2014 m. kovo 17 d., pirmadienis

Čeburėkai

Dar vienas pirmas blynas :) Čeburėkai man visada atrodė misija neįmanoma - tiek darbo tenka įdėti, o rezultatas gali ir nenudžiuginti. Būčiau tikrai neprisiruošusi pabandyti juos pagaminti, jei ne forumo mamytės, kuri viena po kitos ėmėm kepti "naujoviškus" plikytos tešlos čeburėkus.
Tai aš žinoma irgi užsimaniau pabandyti. Pasišniukštinėjau, kas čia per tešla ir susiradau receptuką, kuris pasirodė lengvai įkandamas, taigi kibau į darbą, prašom ir jūs kartu :)
 
 
 
 
~10 čeburėkų reikės (p.s. pirmą kartą man gavosi 11 didelių čeburėkų, antrą - 17 vidutinio dydžio)
 
Tešlai:
250 ml vandens
3 v.š. aliejaus
1 a.š. druskos (su kaupu)
1 kiaušinio
80 g miltų plikiniui
1 v.š. degtinės
400 g miltų (550 D)
 
Įdarui:
500 g kiaulienos faršo
250 g svogūnų
4 skiltelių česnako
150 ml kefyro
druskos, pipirų
 
Pirmiausia gaminame tešlą: užverdame 250 ml vandens kartu su aliejumi bei druska. Į verdantį vandenį pilame miltus ir šluotele plakame, kol gauname tirštos, šiek tiek drebančios konsistencijos tešlą. Šiek tiek praaušiname, mušame kiaušinį, pilame degtinę ir gerai išsukame. Tada beriame likusius miltus ir užminkome kietą tešlą (aš minkiau geras 20 min po truputį dėdama miltus ir stebėdama tešlą - 400 g buvo pats tas).
Paruoštą tešlą suviniojame į maistinę plėvelę ir dedame 1 h į šaldytuvą.
 
Per tą laiką pasiruošiame įdarą. Aš naudojau kiaulienos sprandinės gabalą, taigi pirmiausia jį sumaliau. Tada baisiausiai ašarodama nulupau 2 didelius svogūnus, juos smulkiai supjausčiau (galima ir apkepinti - svogūnai būna minkšteni).
Susmulkiname česnaką. Į mėsą sudedame svogūną ir česnaką, įberiame drukos bei pipirų, supilame kefyrą ir gerai išmaišome.
 
Dabar laukia pats sunkiausias darbas - imame po nedidelį gabaliuką tešlos ir kočiojame plonyčius "blynelius". Ant iškočioto lakšto dedame lėkštę ir peiliu ją apipjauname - vuolia, gavome čeburėko pagrindą. Ant jo dedame mėsos įdarą (negailėdami), lenkiame pusiau ir tvirtai užspaudžiame kraštus, kad maža nepasirodytų, dar šakutės pagalba kraštelius "patiuninguojam".
 
 
 
Į keptuvę pilame aliejaus - apie 1,5 cm, nebūtina kad čeburėkas visas panertų aliejuje ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda :)
 
 
Labai skanu su gira, sultiniu, alumi, o mano vyrui skaniausia su coca cola :D
 
 
 
 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą