2014 m. sausio 21 d., antradienis

Žuvies tortas pagal Renatą

Pirmą kartą šio gardumyno paragavau per mamyčių susitikimą - pasirodė labai skanu, gaivu, kažkas naujo mano skonio receptoriams, taigi iškaulijau receptuką iš Renatos ir pasitaikius progai išbandžiau :) Ką galiu pasakyti - man ir vėl labai patiko! O kas ragavo - taip pat tik gyrė, taigi siūlau išmėginti :)
Viena sąlyga - svarbu mėgti rūkytą skumbrę ;)
 
 
 
Tortukui reikalingi produktai:
2 pakai forminės baltos duonos (30 riekių)
1 rūkyta skumbrė
1 ilgavaisis agurkas
1 poras
majonezo (siūlau naudoti Hellmann's - jis neištęžta)
papuošimui: 2 citrinos, juodi ir raudoni ikrai, petražolės
 
 
Pirmiausia pagaminu įdarą: sunkiausias darbas iškaulėti žuvį, o toliau viskas gana paprasta :) Žuvį suplėšau mažais gabaliukais, iš agurko išimu sėklas ir kietąją dalį sutrinu kombainu, porą susmulkinu, dedu ~2 kaupinus šaukštus majonezo ir viską išmaišau. Masė turi gautis tiršta, tačiau "sultinga".
Nuo duonos riekių nupjaustau pluteles (sudžiovinus ir susmulkinus gaunasi puikūs džiuvesėliai).
Imu keramikinį dugnelį ir sudėlioju 6 duonos riekes (3x2), plonai aptepu majonezu ir užtepu sluoksnį žuvies masės, toliau viską kartoju lygiai taip pat. Man gavosi 5 duonos sluoksniai. Ant viršaus žuvies masės nebededu, tik aptepu majonezu.
Citrinas supjaustau riekelėmis ir apdėlioju tortuką, kad persigertų skonis. Palieku nakčiai šaldytuve, o ikrais papuošiu tik prieš patiekama ant stalo.
Tortuką galima puošti savo nuožiūra - tiktų žalumynai, krevetės ir pan :)
 
Skanaus ! :)
 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą