2013 m. gruodžio 17 d., antradienis

Keksiukai su šokoladu ir avietėmis

Skanučiai, minkštučiai keksiukai, su paslėpta staigmenėle viduje ir saldžia, nuodėminga kepurėle ant viršaus :) Ką čia bepridursi :)



12 vnt keksiukų prireiks:
2 kiaušinių
4 v.š. cukraus (su kaupu)
100 g sviesto
8 v.š. natūralaus jogurto 
8 v.š. miltų (su kaupu)
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos

Įdarui:
100 g šokolado
saujelės aviečių (aš naudojau šaldytas)

Kepurėlei:
didelis indelis riebios grietinės (aš naudojau "Dvaro" 40 %)
2 v.š. cukraus
citrinos sulčių
12 vnt aviečių, mėtos lapelių



Pirmiausia ruošiame keksiukus:
Sviestą išlydome ir paliekame, kad atvėstų. Kiaušinius gerai išplakame su cukrumi (kuo ilgiau plakame, tuo puresni keksiukai gaunasi), dedame jogurtą ir sviestą, išmaišome.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska, po truputį beriame į skystą masę ir išmaišome, o čia jau svarbu nepermaišyti :) Masė gaunasi tiršta.



Į keksiukų formeles dedame po didelį kupiną šaukštą masės, įspaudžiame gabaliuką šokolado ir kelias avietes, ant viršaus uždedame dar 1 šaukštą masės ir aplyginame kraštelius, kad įdaras būtų viduje ir neištekėtų bekepant.

Keksiukus kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 25 min. Labai svarbu gerai atvėsinti prieš dedant kremą ant viršaus :)

Grietinę dedame į plaktuvą, beriame cukrų, įspaudžiame šiek tiek citrinos sulčių ir viską išplakame, kol kremas sutirštėja.


Ant keksiukų konditeriniu švirkštu užspaudžiame kepurėles, papuošiame likusiomis avietėmis ir jei turite - labai gražiai atrodys mėtos lapelis :)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą