2013 m. rugsėjo 16 d., pirmadienis

Ryžių pomidorinė

Ši sriuba man patinka tuo, kad ją paruošti labai lengva, neužtrunka ir ji yra labai soti bei maistinga - puikiai atstoja ir troškinį ir sriubą :)
Kai rudens orai po truputį atvėsta - labai gera pietums sukirsti kvapnios ir šiltos ryžių pomidorinės :)



Reikalingi produktai:

1 vištienos file
100 g ryžių (nevirtų)
2 nedidelės bulvės
1 morka
2 dideli sunokę pomidorai
druska, pipirai, krapai

Paruošti labai paprasta:
Užkaičiu puodą su vandeniu, kai užverda suberiu druską, pipirus ir sudedu gabaliukais supjaustytą vištienos file. 
Kai vanduo užverda - supiliu ryžius.
Tada nuskutu bulves ir morkas, bulves smulkiai supjaustau, morkas sutarkuoju ir beriu į puodą, pamaišau.
Leidžiu sriubai virti ant mažos ugnies.
Per tą laiką nulupu odelę pomidorams ir juos susmulkinu, suverčiu į sriubą, paverdu dar kelias minutes, suberiu susmulkintus krapus ir vuolia - pomidorinė baigta :)



Dar visada palieku sriubą bent 10 min pastovėti, kad ji subręstų ir išryškėtų skonis :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą