2013 m. rugsėjo 16 d., pirmadienis

Cukinijų, varškės ir lašišos blynai pagal Beatą

Cukinijos vis dar valdo mano tėvų daržą, todėl tenka pasukti galvą, kaip čia jas paruošti :) Maniškiai cukinijų blynai jau atsibodo, taigi nusrendžiau išbandyti blynus pagal Beatą :)

Skonis vienareikšmiškai labai patiko, gal tik man lašiša buvo per intensyvaus skonio ir kitą kartą jos dėčiau mažiau arba rinkčiausi ne rūkytą, o šviežią ir apvirtą, na bet čia jau skonio ir fantazijos reikalas :) 
Būtinai dar kada kepsiu šituos blynus, tad rekomenduoju ir jums :)




Blynams reikalingi produktai:
1 vidutinio dydžio cukinija
300 g varškės
4 kiaušiniai
4-5 v.š. miltų (su kaupu)
druskos, pipirų, krapų
100 g rūkytos lašišos

Cukinijas nulupam, išimam sėklas ir sutarkuojame stambia tarka. Įtrupiname varškę, mušam kiaušinius, suberiam visus prieskonius ir išmaišome.
Dedame miltus ir dar kartą gerai permaišome.
Gaunasi labai tiršta tešla.


Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame šaukštą tešlos, suformuojame blynelį, uždedame kelis plonus gabalėlius lašišos ir ant viršaus vėl uždedame šaukštą blynų masės, paspaudžiame ir kepame, kol blynas gražiai apskrus, apverčiam ir vėl kepam iki gražios rudos spalvos :) 



Iškepiau 14 didelių, pustų blynų - 4 suaugę žmonės sočiai pavalgėme :) Skanu su grietine :)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą