2013 m. kovo 28 d., ketvirtadienis

Vištienos blauzdelės medaus ir garstyčių marinate

Šią savaitę esu užsivedusi išbandyti naujus receptukus - ne kažkokius itin ypatingus ar sudėtingus patiekalus -  galbūt kaip tik gana žinomus ir populiarius, tik būtent mūsų šeimos neragautus :)

Taigi pirmą kartą kepiau vištienos blauzdeles, marinuotas meduje ir garstyčiose. Likau labai maloniai nustebinta - be galo skanu: mėsytė minkšta ir sultinga, švelniai saldi su pikantišku garstyčiu skoniu :)
Išbandykite - tikiu, kad patiks ir jums ;)



Jums reikės:

8 vištienos blauzdelių
2 v.š. medaus
5 a.š. grūdėtų garstyčių
1/2 a.š. kario
druskos, pipirų

Pirmiausia blauzdeles pabarsčiau druska, pipirais ir kariu. Daugiau jokių prieskonių nedėjau - norėjau, kad skonį geriausiai atskleistų marinatas :)
Medų sumaišiau su garstyčiomis, užpyliau ant blauzdelių ir palikau marinuotis 2 h.
Kepimo skardą išklojau folija, sudėjau blauzdeles, supyliau marinatą ant viršaus.
Kepiau 40 min 180 laipsnių orkaitėje (po 25 min kepimo blauzdeles apverčiau ir dar pakepiau 15 min).

Patiekiau su ryžių dribsnių koše ir šviežiomis salotomis.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą