2013 m. kovo 19 d., antradienis

Vištienos blauzdelės troškintos vyne

ANTRADIENIS - VIŠTIENOS (PAUKŠTIENOS) DIENA

Šį receptuką nusižiūrėjau iš mamos - ji dažniausiai troškina vištienos kumpelius, tačiau aš pasirinkau blauzdeles - skonis dėl to nenukentėjo :)
Patiekalas greitai paruošiamas, produktų daug nereikia, o skonis tikrai puikus - šiek tiek rūgštokas, su labai skaniai išsitroškinusiais česnako gabalėliais :)



Taigi jums prireiks (2 porcijos):

6 vištienos blauzdelių
1 česnako
~500 ml sauso balto vyno
druskos, pipirų, mėgstamų mėsos prieskonių

Vištienos blauzdeles apibarstome druska, pipirais bei jūsų pasirinktais mėsos prieskoniais, įtriname ir paliekame 1 h pasimarinuoti.
Į kaitintą keptuvę (aš naudoju didelį troškintuvą) su aliejumi sudedame blauzdeles ir vis pavartant apkepame iš visų pusių (~10 min).
Ant apkepintų blauzdelių supilame vyną, jis turi blauzdeles beveik apsemti.
Česnaką nulupame ir gana stambiais gabalėliais susmulkiname. Suberiame ant vištienos ir uždengus dangčiu troškiname patiekalą 20-25 min.

Skaniausia su ryžiais ir šviežiomis daržovėmis :)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą