Šį receptuką nusižiūrėjau iš mamos - ji dažniausiai troškina vištienos kumpelius, tačiau aš pasirinkau blauzdeles - skonis dėl to nenukentėjo :)
Patiekalas greitai paruošiamas, produktų daug nereikia, o skonis tikrai puikus - šiek tiek rūgštokas, su labai skaniai išsitroškinusiais česnako gabalėliais :)
Taigi jums prireiks (2 porcijos):
6 vištienos blauzdelių
1 česnako
~500 ml sauso balto vyno
druskos, pipirų, mėgstamų mėsos prieskonių
Vištienos blauzdeles apibarstome druska, pipirais bei jūsų pasirinktais mėsos prieskoniais, įtriname ir paliekame 1 h pasimarinuoti.
Į kaitintą keptuvę (aš naudoju didelį troškintuvą) su aliejumi sudedame blauzdeles ir vis pavartant apkepame iš visų pusių (~10 min).
Ant apkepintų blauzdelių supilame vyną, jis turi blauzdeles beveik apsemti.
Česnaką nulupame ir gana stambiais gabalėliais susmulkiname. Suberiame ant vištienos ir uždengus dangčiu troškiname patiekalą 20-25 min.
Skaniausia su ryžiais ir šviežiomis daržovėmis :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą