2013 m. sausio 18 d., penktadienis

Vištienos "piršteliai"

Kai vakarojame su draugais, man visada norisi kad ant stalo būtų ne vien traškučiai, riešutai ir panašus greitas maistas, bet ir koks nors skanus užkandis.

Taigi pristatau visų labai mėgstamus vištienos pirštelius su rožiniu padažu :)

Jums reikės:
2 vištienos krūtinėlių
3 lapelių šaldytos bemielės tešlos
druskos, pipirų, aštrių mėsos prieskonių
2 šaukštų majonezo
šiek tiek kmynų
1 kiaušinio

Padažui:
4 šaukštai majonezo (esam ištikimi "Hellmans original")
4 šaukštų kečupo (esam "Heinz" fanai)
pusės apelsino sulčių

Paruošimas labai paprastas:
Vištienos krūtinėlę supjaustome pailgomis juostelėmis, pabarstome druska, pipirais, aštriais prieskoniais, dedam majonezą, viską išmaišome ir paliekame pasimarinuoti.
Tešlos lapelius atšildome ir supjaustome plonomis (1 cm) juostelėmis.
Imame vištienos juostelę ir apsukame tešlos juostele palikdami tarpus.
Kiaušinį išplakame, plakinyje pamirkome kiekvieną "pirštelį" ir dedame į skardą, pabarstome kmynais.


Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 25-30 min, kol tešla išsipučia ir paruduoja.

Padažui sumaišome visus produktus - apelsinų sultys suteikia labai įdomų, saldžiarūgštį skonį. 
Jei mėgstate galite įmaišyti ir 1 sutraiškytą česnako skiltelę.

Smagaus jums vakaro ir skanių pirštelių ;)


1 komentaras: