2013 m. sausio 5 d., šeštadienis

Varškės kremo keksiukai su šokoladu

Labai mėgstu kepti keksiukus ir išbandyti vis naujus receptus arba improvizuoti, eksperimentuoti ir išrasti kažką naujo. Būtent tokie ir yra šitie keksiukai - labai vykęs eksperimentas ;)

Sunkūs, sotūs, su daug šokolado - kas gali būti skaniau?



Reikalingi produktai:

300 g varškės kremo (aš naudojau president, tinka philadelphia ir pan.)
2 kiaušiniai
100 g cukraus
100 g kepinių margarino
240 g miltų (geriausia extra)
1 a.š. kepimo miltelių
2 plytelės šokolado (aš naudojau pienišką Milką be priedų)
saujelė lazdyno riešutų

Margariną išlydome ir paliekame, kad pravėstų.
Varškės kremą, kiaušinius ir cukrų gerai išsukame. Supilame margariną ir išmaišome.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, beriam į skystą masę, atsargiai išmaišome, gaunasi tiršta tešla.
1 šokoladą sulaužome skiltelėmis.
Į sviestu pateptas formeles ( aš naudojau skardines) dedam po kupiną šaukštą tešlos, šokolado skiltelę ir ant viršaus dar šaukštą tešlos. Man gavosi 10 didelių keksiukų.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje 30 min. Tuo pačiu orkaitėje pakepinam riešutus (~10 min). Kai riešutai atvėsta, nulupam žievelę ir susmulkinam.
Garų vonelėje išlydom šokoladą ir ant atvėsusių keksiukų tepam jo storą sluoksnį bei pabarstome riešutais.
Keksiukus 20 min dedam į šaldytuvą ir pagaliau galim skanauti :)

Labai skanu prie juodos kavos puodelio.