2013 m. sausio 3 d., ketvirtadienis

Čili spagečiai

Jei tik man leistų galimybės - galėčiau kasdien valgyti makaronus. Tiksliau pusryčiams, pietums ir vakarienei :)
Tačiau  mano figūra už tai tikrai nepadėkotų, taigi tenka pasitenkinti dviem kartais per savaitę. Na kartais trimis :)

Šį kartą aštrūs, gana pikantiško skonio spagečiai.



Reikalingi produktai (2 porcijoms).

150 g spagečių
1 vištienos krūtinėlė
1 aštrus pipiras arba mažiukas čili
6 vnt. džiovintų pomidorų aliejuje
riekelė moliūgo
4 šaukštai grietinės arba 100 g grietinėlės
druska, pipirai, aštrūs mėsos prieskoniai
gabalėlis sūrio

Paruošimas labai greitas ir lengvas:

Makaronus verdame pasūdytame vandenyje apie 20 min.
Per tą laiką:
Vištieną susmulkiname kubeliais, pakepiname keptuvėje su šlakeliu aliejau apie 10 min.
Susmulkiname pipirą, moliūgą supjaustome smulkiais gabalėliais, susmulkiname ir džiovintus pomidorus, viską suverčiame į keptuvę su apkepusia vištiena, beriame visus prieskonius, išmaišome ir pakepiname apie 5 min.
Įpilame šlakelį vandens, jei masė išsausėjusi ir uždengus keptuvę dangčiu dar patroškiname padažą apie 5 min.
Kai padažas išsitroškina dedam grietinę arba grietinėlę, išmaišome, leidžiame užvirti ir vuolia - padažas baigas.

Makaronus nukošiame, dedame į lėkštę, užpilam padažu ir pabarstome tarkuotu sūriu.

Apsivalgymas garantuotas - skanaus.