2017 m. kovo 23 d., ketvirtadienis

Sveikuoliški avižiniai batonėliai


        Prisipažinsiu - labai labai mėgstu avižinius ir visokius kokius kitokius batonėlius. Bet kas kartą vis sukirba sąžinė, kad jie nėra jau tokie nekalti - daug cukraus, o jei dar aplieti šokoladu.. Taigi kilo mintis išsikepti pačiai! Nesitikėjau, bet naminiai visgi dar skanesni :) Aišku saldumo mažiau, bet turtingi riešutais, džiovintais vaisiais - taigi tikrai skanūs ir maistingi :)
Kepsiu dar ne kartą, tik bandysiu skirtingsu paskaninimo ingridientus naudoti :)


Dideliai skardai reikalingi produktai:

300 g stambių avižinių dribsnių
130 g saulėgrąžų
200 g riešutų ir džiovintų vaisių mišinio ("studentų maistas")
4 v.š. avižų sėlenų
100 g sviesto
220 g medaus
1 a.š. cinamono


Pirmiausia nedideliame puode ištirpinu sviestą ir medų iki vientisos masės. Dideliame dubenyje sumaišau visus sausus produktus ir užlieju sviesto bei medaus mase - labai gerai viską išmaišau.
Kepimo skardą patepu aliejumi, įkloju kepimo popierių ir suverčiu visą masę - ją išlyginu, su rankomis paspaudžiu, kad kuo geriau sukibtų, susiplotų. 
Visą šitą nusotabiai kvepiantį gardumyną kepu 160 laipsnių orkaitėje 30 min ir palieku atvėsti per naktį.
Sekančią dieną išimu iš skardos ir peiliu supjaustau norimo dydžio gabalėliais. Kadangi aš esu apžora, tai supjausčiau į 12 didelių batonėlių :) O kad būtų gražiau ir nesuliptų - kiekvieną apsukau kepimo popieriaus juostele ir perrišau šiaudiniu šniureliu :)

Labai skanu, trašku, o jau kaip tinka prie kavos :)

Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą