2017 m. sausio 12 d., ketvirtadienis

Kavos ir karamelės tortas "Karalius"


        Mažėliui 4 mėnesiukai - valio valio valio ! Ir kad vyras jau dičkis ir kad vėl proga iškepti tortą :D Kadangi  sūnus auga tikras vyras, tai ir tortas rimtas - Karalius :) 
Peržiūrėjau "n" receptų ir perskaičiau "n" komentarų, tada susirinkau, kas mano akiai buvo skaniausia ir kepiau šitą grožį :) ir gavosi :) ir skanu buvo :) ir dar mielai pakartočiau :)


Taigi tortui (18 cm) reikės:

Biskvitams:

120 g sviesto (kambario temperatūros)
220 g cukraus
2 kiaušinių
200 g miltų
2 šaukštai tirpios kavos + 2 šaukštai karšto virinto vandens
170 ml pieno
1 a.š. kepimo miltelių su kaupeliu
žiupsnis druskos

Karameliniam kremui:

1 skardinės Rududu
500 g mascarponės kremo

Pertepimui:

150 ml stiprios kavos
75 g cukraus



Pirmiausia ruošiu tešlą biskvitams: kambario temperatūros, t.y. minkštą sviestą išsuku mikserio pagalba su cukrumi. Tada mušu po 1 kiaušinį ir kas kartą gerai išplaku. Miltus sumaišau su kepimo milteliais ir duska. Kavą ištirpinu virintame vandenyje ir sumaišau su pienu. Tada į kiaušinių masę beriu pusę miltų - išmaišau, pilu pusę pieno - išmaišau. Ir dar kartą pakartoju - maišau lėtai, atsargiai, nereikia be reikalo makaluoti :) Biskvitus kepu 2 formose (kaip tai patogu - sutaupo laiko ir elektros energijos), įtiesusi kepimo popierių 180 laipsnių orkaitėje 35 min (mediniu iešmeliu patikrinu, ar sausas viduriukas. Biskvitus palieku atvėsti.

Kol biskvitai kepa išverdu kavos sirupą - pirmiausia pasiruošiu 150 ml stiprios kavos, pilu ją į priekaistuvį, suberiu cukrų ir verdu ant mažos ugnies vis pamaišydama kokių gerų 20 min - kavos sumažėja perpus, ji sutirštėja - gaunasi kavos sirupas - labai skanus :)

Na ir pabaigai imuosi kremo - rududu masę šiek tiek pašildau įdėjusi į karšto vandens dubenį, kad masė butų taki ir vientisa. Tada pasitelkusi kantrybę sumaišau su mascarponės kremu. Keletą šaukštų kremo atidedu papuošimui.



Ataušusius biskvitus perpjaunu per pusę - su siūlu tai padaryti easy kaip 2 kart 2 ;) ir laikas surinkti tortuką. Taigi į tortinę keliauja biskvitas, jį aptepu kavos sirupu ir kraunu kelis šaukštus kremo, taip sluoksniuoju visą tortuką ir dedu jį į šaldytuvą - bent parą laiko palaikyti būtina, visi tortai pastovėję ir subrendę būna daug skanesni :)

Kai tortas jau prašosi patiekiamas - papuošiou jį likusiu kremu - kadangi terliotis nemėgstu - tiesiog su konditeriniu švirkštu papuošiau viršų, o šonus palikau nuogus - man tokie tortukai labai gražūs paskutiniu metu :) Kadangi kremo nesunaudojau šonams, tai jo likučius sušveitė sūnelis su blynais :) Visapusė nauda :D


Na ir skanaus! Tortas gaunasi toks rimtas, solidaus ir sodraus skonio, man tas kavos sirupo skonis naktim sapnuojasi :) Ir dar - tortas nesigauna labai drėgnas, bet ir ne sausas, kas mėgstat ypač drėgnus tortus, dar pasiūlyčiau biskvitus lengvai sulaistyti nesaldinta silpna kava :)

O dabar švenčiam šventę! :) 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą