2016 m. lapkričio 8 d., antradienis

Briedienos kotletai su spanguolių padažu


         Turint tėtį medžiotoją, karts nuo karto tenka susidurti su žvėriena :) O čia jau prasideda galvos skausmas, kaip ją skaniai paruošti :) Šį kartą turėjau garbės pirmą kartą paragauti briedienos :) Nusprendžiau nemandravoti ir iškepti paprasčiausių kotletų, o kaip akcentą pagaminti spanguolių padažą :)



Kotletams reikės:
~800 g briedienos (ar kt. žvėrienos)
1 morkos
1 svogūno
2 v.š. majonezo su kaupu
4 v.š. džiūvesėlių su kaupu
druskos, pipirų
aliejaus

Padažui:
20 g sviesto
1 v.š. miltų su kaupu
100 ml vyno
2 v.š. su kaupu spanguolių uogienės
100 ml grietinėlės
druskos, pipirų


Pirmiausia paruošių mėsą kotletams: smulkiai sutarkuoju morką ir svogūną. Į mėsą dedu susmulkintas daržoves, beriu druskos ir pipirų, taip pat suberiu džiūvesėlius, įkrečiu majonezo ir viską gerai išmaišau. Tada susišlapinu rankas ir mėsą "pamušu", t.y. išimu iš dubenio ir su jėga vėl metu į jį, taip kokius 10 kartų, kad mėsa gerai susitrankytų :) Kam? Taip reikia :D
Tada suformuoju nestorus kotletukus, juos dedu į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstau aliejumi ir kepu 180 laipsnių orkaitėje apie 50 min :) Vieną pusę kepu apie 30 min, tada apverčiu - jei matau, kad kotletukai sausoki - dar pašlakstau aliejumi ir kepu apie 20 min :)

Kai mėsytė apversta - pradedu ruošti padažą :) Priekaistuvyje išlydau sviestą, tada jį maišydama beriu miltus - sumaišau tokią kaip košelę. Pilu vyną ir gerai išmaišau. Vynas labiausiai tinka sausas raudonas, tačiau aš po ranka turėjau pusiau sauso balto - tiko kuo puikiausiai. Tada į padažą dedu spanguolių uogienę - vėl gerai išmaišau. Ir galų gale po truputį maišydama supilu grietinėlę ir dar paverdu padažiuką iki užvirimo :) 
Šiaip asmeniškai aš padažais labai nesižaviu - papildomas darbas ir papildomos kalorijos, tačiau prie šio patiekalo jis labai labai derėjo :)

Kotletus valgėm su ryžiais ir šviežių daržovių salotomis :) 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą