2014 m. liepos 1 d., antradienis

Trupininis pyragas su varške ir uogiene

Paprastas, tačiau neprastas pyragas, pagamintas "ant greičio", kai užmačiau, kad šaldytuve varškė prašosi sunaudojama ir pustuštis uogienės stiklainis pamirštas stovi :)
 

 
 
Taigi didelei skardai pyrago reikalingi produktai:
 
Pagrindas
140 g kepinių margarino
90 g cukraus
1 kiaušinis
1 a.š. kep miltelių
350 g miltų (aš naudojau Extra)
 
Įdaras
750 g varškės
2 kiaušiniai
120 g cukraus
2 v.š. manų kruopų
100 g grietinės
~300 ml uogienės
 
Pirmiausia paruošiame pagrindą: į didelį dubenį suberiame miltus, cukrų ir kepimo miltelius. Ant viršaus supjautome gabaliukais margariną ir trinam viską šakute, kol susiformuoja trupiniai. Įmušame kiaušinį ir dar kartą pertriname viską šakute.
 
Ruošiame įdarą: į dubenį suverčiam varškę, mušam kaiušinius, suberiam cukrų, manų kruopas, dedam grietinę ir viską gerai išmaišome, kol masė tampa vientisa.
 
Į skardą tiesiam kepimo popierių (aš visada jį suglamžau ir sušlapinu - geriau priglunda ir lengviau įkloti), beriame 1/2 trupinių, paspaudžiame. Užtepame uogienę, ant viršaus pilame varškės masę, išlyginame ir užberiame likusius trupinius.
 
Viršų uždengiame folija, kad viršutinis trupinių sluoksnis neperdžiūtų. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 50 min. Jei norite, kad viršus būtų "paskrudęs' likus 20 min foliją nuimkite, tačiau aš šį kartą norėjau viso minkšto pyrago :)
 
Valgyti patariu tik pilnai atvėsųsi, todėl geriausia palaikyti per nakt :)
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą