2014 m. sausio 23 d., ketvirtadienis

3 skonių kepti varškės sūriai

Apie tokį dalyką kaip keptas varškės sūris žinojau jau seniai, tačiau pati iškepti nebandžiau, kol į rankas nepapuolė VMG  recepetų knyga "7 ingridientai". Knygoje pateikti keptų sūrių receptai pasirodė įkandami, o sūriai atrodė taip gardžiai, kad nusprendžiau ir aš išmėginti. Vos keli nukrypimai nuo originalių receptų, bet improvizuoti visada verta :)
 
 
 
Didelis ačiū mamai, kuri išspaudė 3 naminius varškės sūrius :) Aišku tinka ir pirktiniai :)
 
Taigi 3 receptukai:
 
Nr. 1
 
250-300 g varškės sūris
2 v.š. aliejaus
2 v.š. medaus
druskos, pipirų
kelios šakelės šviežio rozmarino
6-7 skiltelės česnako
 
Atsiplešiam folijos lapą, ant viršaus uždedam tokio pat dydžio kepimo popieriaus lapą (tą darysime su visais trim sūriais). Popierių šiek tiek pagniaužome, į vidurį pilame šaukštą aliejaus ir šaukštą skysto medaus. Česnako skiltelių nulupti nereikia, su viskuo sutraiškome ir dedame ant popieriaus, ant česnakų uždedam sūrį, ant jo pilam po šaukštą aliejaus ir medaus. Užberiam druskos, pipirų, uždedam kelias šakeles rozmarino. Užlankstome kepimo popierių ir visą sūrį sandariai susukame į foliją.
 
 
Nr. 2
 
250-300 g varškės sūris
2 v.š. aliejaus
2 v.š. medaus
druskos
kelios šakelės šviežio čiobrelio
1 apelsino žievelė (tarkuota)
sauja šiaudų
 
Pirmiausia verdančiu vandeniu nuplikome šiaudus, suberiam į kiaurasamtį ir paliekame, kad nuvarvėtų.
Ant kepimo popieriaus paskleidžiam šiaudus, uždedam sūrį, užpilame aliejų ir medų, pabarstome druska, užberiame tarkuotą aplesino žievelę ir uždedam kelias čiobrelio šakeles. Sūrį suviniojam.
 
 
Nr. 3
 
250-300 g varškės sūris
2 v.š. aliejaus
2 v.š. medaus
druskos, pipirų, džiovinto baziliko ir kt. džiovintų žolelių (aš naudojau Provanso žolelių mišinį)
kmynų
kelios šakelės šviežio čiobrelio
 
Ant kepimo popieriaus užpilame po šaukštą medaus ir aliejaus, uždedam sūrį, apipilam aliejumi ir medumi, apibarstome visais prieskoniais, kmynais ir sandariai susukame.
 
 
 
 
 
 
Sūrius kepame 180 laipsnių orkaitėje 25 min. Paliekame atvėsti. Galima ragauti ir šiltus, bet aš juos patiekiau pilnai atvėsusius, nes šilti man pasirodė minkštoki, bijojau, kad išviniojus neištežtų.
 
 
 
 
 
 
 
Buvo tikrai labai skanu - kažkas naujo ir netikėto, puikiai tiko prie baltojo vyno. Ragavo net tie žmonės, kurie labai jau nepatikliai į tuos sūrius su "žolėm" žiūrėjo :D
 
 
 
Verta išbandyti :)
 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą