2013 m. balandžio 29 d., pirmadienis

Marmurinis keksas

Atsimenu, kad vaikystėje dažnai kepdavau dviejų spalvų pyragą, tačiau niekaip nebeprisimenu tikslaus recepto.
Beklaidžiodama internete radau receptuką, kuris man labai patiko, taigi nusprendžiau išbandyti :)
AČIŪ "Saulėtos virtuvės" blogo šeimininkei - keksas išties nepakartojamas :)
Burnoje tirpstantis, skanutėlis, drėgnas - puotaujam su vyru jau antra diena :D



Produktai:
100 g pieniško šokolado
120 ml pieno
2 v. š. grietinės
110 g sviesto 
170 g cukraus
2 kiaušiniai
210 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos

Pradedam:

Šokoladą susmulkiname ir išlydome garų vonelėje, supilame pusę pieno ir išmaišome.
Likusį pieną sumaišome su grietine.
Sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską.
Sviestą reikėtų išsukti su cukrumi, tačiau aš jo neišėmiau iš vakaro iš šaldytuvo ir jis buvo kietas, tai paprasčiausiai išlydžiau ir tada išplakiau su cukrumi :) Po vieną įmušame kiaušinį ir vėl gerai išplakame, tada supilame grietinės ir pieno plakinį bei subėriame miltus ir užmaišome tešlą.
Pusę tešlos atidedame, o likusią sumaišome su šokoladu.



Į pailgą kepimo formą įtiesiame kepimo popierių ir pakaitomis su šaukštu sudedame abi tešlas, pamaišome su mediniu pagaliuku.

Kepame keksą 160 laipsnių orkaitėje apie 1 h. 
Patikriname su mediniu pagaliuku :)

Labai labai skanu - tikrai rekomenduoju :)






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą