2012 m. gruodžio 10 d., pirmadienis

Trupininis pyragas su uogiene

Kai prie arbatos puodelio norisi kažko labai skanaus ir saldaus - puikiai tiks šis gana lengvai pagaminamas, tačiau tikrai puikaus skonio pyragas.



Taigi, jei savo virtuvėje rasite šiuos produktus - kibkite į darbą:

400 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
200 g kepinių margarino
100 g cukraus
1 kiaušinis
400 g mėgstamos uogienės (aš naudojau savo gamintą obuolienę su cinamonu - niam niam)

Į dubenį supilame miltus, kepimo miltelius, cukrų, ant viršaus gabaliukais supjaustome margariną, įmušame kiaušinį ir viską triname šakute, kol gausis trupiniai (galima sutrinti ir su mikseriu).

Skardą šiek tiek patepame margarinu ar sviestu, suberiame 2/3 trupinių.

Ant viršaus storu sluoksniu tepame uogienę ir suberiame likusius trupinius.

Pyragą kepame 50 min 180 laipsnių orkaitėje.

Skanaujame tik gerai ataušusį ;)