2013 m. balandžio 7 d., sekmadienis

Amerikietiškas obuolių pyragas

Sekmadienis - tokia rami, lėta, šeimyniška diena, o šiandien kaip tik išlindo išsiilgta saulė - nuotaika iš karto geresnė :) 
Su ta gera nuotaika nusprendžiau išbandyti kokį naują pyrago receptuką. Bevartant senus užrašus akis užkliuvo už obuolių pyrago - paskaičiau produktų sudėtį ir kaip tik visko buvo namuose, tad kibau į darbą :)

Garbės žodis - tai TOBULAS obuolių pyragas :) Nieko skanesnio nesu valgiusi - labai skani minkšta tešla, o jau įdarą apibūdinti pritrunku žodžių - saldus, švelnus, kreminis obuolių marmeladas su cinamonu... Niammmmmmmm :D


Pyragą valgėm dar šiltą - neturėjom kantrybės palaukti, kol atauš. Manau prie jo dar labai tiktų vanilinių ledų rutuliukas :)

Taigi pyragui reikės:

Pagrindui:

2,5 stiklinės miltų (~500 ml)
100 g sviesto
3 v.š. cukraus
žiupsnelis druskos
~50 ml vandens

Įdarui:

4 dideli obuoliai
4 v.š. cukraus
1 v.š. miltų
1 v.š. cinamono
2 v.š. sviesto

1 kiaušinis

Pirmiausia pasigaminame pagrindą: miltus sumaišome su cukrumi ir druska, ant viršaus smulkiai gabaliukais supjaustome sviestą ir visą triname šakute iki smulkių trupinių. Tada po truputį pašlakstome vandens ir užminkome tešlą. Tešlos rutuliuką padaliname į 2 dalis (1 dalis turėtų būti šiek tiek didesnė) ir dedame jas į šaldytuvą.

Gaminame įdarą: obuolius nulupame, išimame sėklas, supjaustome riekelėmis. Ant obuolių suberiame cukrų, miltus, cinamoną ir išlydytą sviestą - viską gerai išmaišome.

Iškočiojame didesnį tešlos rutuliuką ir dedame į skardą taip, kad ir krašteliai užsikeltų. Suberiame obuolių masę. iškočiojame antrąjį tešlos rutuliuką ir uždedame ant pyrago viršaus, kraštelius gražiai užlenkiame. Viršų patepame kiaušinio plakiniu.

Gaminimo eiga:







Pyragą kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 40-45 min, kol viršus gražiai paruduoja.



Nepakartojamai skanu - nuo šiol tai mano obuolių pyrago favoritas ;)









11 komentarų:

  1. Sveiki, būtų linksma žinoti, kiek laiko ir kokio karštumo orkaitėje kept:}

    AtsakytiPanaikinti
  2. bent jau apie aš, kepiau 180 laipsniu orkaitėje apie 25min. skonis: visai nieko, skanus:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Receptuke parašyta ;)
    Aš kepu 180 laipsnių orkaitėje :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. pats geriausiais obuoliu pyragas! valgem visokiu, bet sis super! syki neturejau rugsciu obuoliu tai imaisiau siek tiek laimo sulciu, labai skanu taip pat. aciu autorei!!! :-)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Manau, jog 100gr sviesto per mazai. Tesla gavosi kieta ir neskani

    AtsakytiPanaikinti
  6. Gal jūs kartais vietoje 500 mililitrų miltų dėjote 500 gramų? Ir dėl to tešla gavosi kieta?
    Nes aš kepiau šį pyragą jau n kartų ir tešla visada būna elastinga, minkšta, o iškepusi šiek tiek trapi, tačiau tikrai ne kieta.

    Gaila, kad jums nepavyko

    AtsakytiPanaikinti
  7. Galima deti kepimo margarina vietoj cukraus?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Turbūt norėjote pasakyti vietoje sviesto ;) manau galima, tačiau man kepiniai su sviestu yra skanesni :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. jau antrą kartą kepiau šiandien ir labai labai skaniai gavosi, nieko nekeičiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Tikrai labai skanus, toks 'šeimyninis" pyragas. Ir visų puikiai įvertintas :) net močiučių ..ačiūū

    AtsakytiPanaikinti