Mano sūneliui jau 10 mėnesių... Kaip greitai bėga laikas... Ta proga kaip visada privalomas tortukas ar pyragas su žvakutėmis, taigi sugalvojau, kad galiu pati sukurti šventinį pyragą :)
Ne paslaptis, kad labai mėgstu pyragus su varške, taigi šis yra su puriu, saldžiu varškės įdaru, pagardintas uogomis ir šokoladu :) Gaminant kilo mintis pavadinti pyragą "Vilione", nes taip knietėjo, kuo greičiau paragauti :) Aš apie jį kaip katinas apie lašinius iki pat vakaro sukausi :D
Reikalingi produktai:
Pagrindui:
220 g miltų
150 g sviesto
100 g cukraus
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos
Įdarui:
3 pakeliai (600 g) varškės (naudojau rikotta 8% riebumo)
2 kiaušiniai
100 g cukraus
4 v.š. aliejaus
2 v.š. grietinės
2 v.š. manų kruopų
1/2 šokolado
Papuošimui:
1/2 šokolado
2 saujos uogų (aš naudojau raudonus ir juodus serbentus, spanguoles ir vyšnias)
Pirmiausia pagaminam pyrago pagrindą: į dubenį suberiam miltus ir cukrų, išmaišome. Ant viršaus smulkiais gabaliukais supjaustome sviestą ir su šakute sutriname viską iki trupinių. Įmušame kiaušinį ir užminkome tešlą. Tešlos rutuliuką dedame į šaldytuvą.
Gaminame įdarą: kiaušinius išplakame su cukrumi iki purumo (aš naudoju mikserį). Supilame aliejų, grietinę ir išmaišome. Dedame varškę, manų kruopas ir susmulkintą pusę šokolado ir dar kartą viską gerai išmaišome.
Į kepimo skardą dedame tešlą - išklojame dugną bei užkeliame šonus. Supilame varškės įdarą ir tešlos kraštelius gražiai sulyginame.
Pyragą kepame 180 laipsnių orkaitėje 1 valandą.
Būtinai ataušiname!
Likusią pusę šokolado ištirpiname garų vonelėje ir aptepame pyrago viršų bei suberiame uogas :)
Išsivirkite kavos, atsipjaukite gabalėlį pyrago ir pasimėgaukite saldžia akimirka :)
Supylus įdarą jį reikia apkloti tešlą ar jis lieka atviras?
AtsakytiPanaikintiTešlos ant viršaus kloti nereikia :)
AtsakytiPanaikintitinka paprasta varškė, ar būtina rikota?
AtsakytiPanaikintiGalima naudoti ir paprastą varškę, tačiau rikota yra švelnesnės, tolygesnės konsistencijos ir pyragams ji labiau tinka :)
AtsakytiPanaikinti