2013 m. balandžio 4 d., ketvirtadienis

Pyragas "Vilionė"

Mano sūneliui jau 10 mėnesių... Kaip greitai bėga laikas... Ta proga kaip visada privalomas tortukas ar pyragas su žvakutėmis, taigi sugalvojau, kad galiu pati sukurti šventinį pyragą  :)


Ne paslaptis, kad labai mėgstu pyragus su varške, taigi šis yra su puriu, saldžiu varškės įdaru, pagardintas uogomis ir šokoladu :) Gaminant kilo mintis pavadinti pyragą "Vilione", nes taip knietėjo, kuo greičiau paragauti :) Aš apie jį kaip katinas apie lašinius iki pat vakaro sukausi :D


Reikalingi produktai:

Pagrindui:

220 g miltų
150 g sviesto
100 g cukraus
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos

Įdarui:

3 pakeliai (600 g) varškės (naudojau rikotta 8% riebumo)
2 kiaušiniai
100 g cukraus
4 v.š. aliejaus
2 v.š. grietinės
2 v.š. manų kruopų
1/2 šokolado

Papuošimui:

1/2 šokolado
2 saujos uogų (aš naudojau raudonus ir juodus serbentus, spanguoles ir vyšnias)


Pirmiausia pagaminam pyrago pagrindą: į dubenį suberiam miltus ir cukrų, išmaišome. Ant viršaus smulkiais gabaliukais supjaustome sviestą ir su šakute sutriname viską iki trupinių. Įmušame kiaušinį ir užminkome tešlą.  Tešlos rutuliuką dedame į šaldytuvą.

Gaminame įdarą: kiaušinius išplakame su cukrumi iki purumo (aš naudoju mikserį). Supilame aliejų, grietinę ir išmaišome. Dedame varškę, manų kruopas ir susmulkintą pusę šokolado ir dar kartą viską gerai išmaišome.

Į kepimo skardą dedame tešlą - išklojame dugną bei užkeliame šonus. Supilame varškės įdarą ir tešlos kraštelius gražiai sulyginame.
Pyragą kepame 180 laipsnių orkaitėje 1 valandą.
Būtinai ataušiname! 

Likusią pusę šokolado ištirpiname garų vonelėje ir aptepame pyrago viršų bei suberiame uogas :)

Išsivirkite kavos, atsipjaukite gabalėlį pyrago ir pasimėgaukite saldžia akimirka :)




4 komentarai:

  1. Supylus įdarą jį reikia apkloti tešlą ar jis lieka atviras?

    AtsakytiPanaikinti
  2. tinka paprasta varškė, ar būtina rikota?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Galima naudoti ir paprastą varškę, tačiau rikota yra švelnesnės, tolygesnės konsistencijos ir pyragams ji labiau tinka :)

    AtsakytiPanaikinti